Chat with us, powered by LiveChat

Kamperen en accommodaties huren in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

In het zuiden van Frankrijk, aan de Middellandse zee, ligt misschien wel het bekendste kustgebied van de wereld. Met steden als Nice, Marseille en Cannes staat dit stukje Frankrijk bekend om zijn prachtige kust en grote rijkdom. Maar de Provence heeft veel meer te bieden dan kust, luxe en zee.

Bekijk ons aanbod in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

Kies voor een camping met prachtige ligging

In de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur

De streek Provence-Alpes-Côte d'Azur bestaat voor een groot deel uit bergen. De naam Mont Ventoux doet bij veel mensen een belletje rinkelen. Deze berg is zeer geliefd bij wielrenners, maar ook voor wintersport kun je in dit gebied goed terecht.

Dq-omgeving-nice-2
Dv-omgeving-gorges

Gorges du Verdon

Wat het gebied zo mooi maakt, zijn de natuurreservaten. Zo heb je de Camargue, een prachtig gebied waar je onder andere flamingo's in het wild tegen kunt komen. Maar ook het stroomgebied van de rivier de Verdon. Deze rivier heeft zijn weg door de berg "gesneden", wat heeft geresulteerd in de prachtige Gorges du Verdon. Deze Gorges zijn een prachtige plek om te kanovaren, maar ook voor de meer extreme activiteiten zoals canyoning is deze kloof de perfecte plek. En je kan er niet alleen actief zijn. Het ziet er ook nog eens fantastisch uit!

Kunst in de Provence

Dat het gebied een juweeltje voor het oog is, wordt onder meer bewezen door de liefde die kunstenaars voor dit gebied hebben. Wereldberoemde schilders maakten van de Provence hun thuis om de pracht en praal van de streek met verf te kunnen vatten. Arles werd natuurlijk wereldberoemt door Vincent van Gogh, maar ook de schilders Matisse en Picasso kozen deze streek als inspiratie voor hun werk.

Dv-omgeving-2