Chat with us, powered by LiveChat

Kamperen en accommodaties huren in Nouvelle-Aquitaine

In het zuid-westen van Frankrijk ligt de Aquitaine, of Nouvelle-Aquitaine, zoals het sinds 2016 officieel heet. Deze streek, met als hoofdstad Bordeaux, is een favoriet onder de vakantiegangers. Met departementen als de Dordogne en Pyrénées-Atlantique biedt deze provincie aan iedereen de kans op een perfecte vakantie.

Onze campings in de Nouvelle-Aquitaine

Fijne gezinscampings

In de Nouvelle-Aquitaine

De veelzijdigheid van de Aquitaine provincie spat ervan af. Wijnliefhebbers kunnen zich volledig onderdompelen in de bekende Bordeaux wijnstreek, terwijl surfliefhebbers de Atlantische oceaan kunnen trotseren. De provincie bestaat uit 5 departementen met elk zijn eigen charme.

  • Gironde is het grootste departement van Frankrijk. Het gebied strekt zich uit langs de kust. Het is dus niet vreemd dat dit departement bekend staat om zijn strandtoerisme. Daarnaast biedt de historische stad Bordeaux een grote bron van mogelijkheden als het gaat om vakantie vieren. De 'Wijnhoofdstad van de wereld' zoals ze zichzelf noemen, bied naast wijntoerisme ook een prachtig historisch centrum.
Regio gironde
Regio dordogne
  • De Dordogne is misschien wel één van de bekendste departementen van Frankrijk. Naast de rivier de Dordogne, waar je heerlijk kunt kanovaren, staat het departement vooral bekend om zijn mooie stadjes, die veel geschiedenis herbergen. Denk bijvoorbeeld aan het stadje Beynac, met zijn gelijknamige kasteel. Of aan Les-Eyzies-de Tayac, waar je de prehistorie kan ervaren. Genoeg te zien en te doen dus!

  • Les Landes is een departement dat zich voornamelijk aan de kust bevindt. De witte zandstranden zijn voor surfers de place-to-be. Maar ook voor minder actieve vakantiegangers is Les Landes een prachtige plek om je vakantie door te brengen. De binnenmeren die het departement rijk is, zijn zeker de moeite waard om een bezoekje aan te brengen. En ben je het water even zat? Dan kun je letterlijk en figuurlijk verdwalen in de uitgestrekte bossen.
  • Lot-et-Garonne is een rustig departement. Waar je in de grote steden veel toerisme ziet, hier kun je heen om even je rust te pakken. Hét streekproduct vindt de één heerlijk, de ander vindt het niet te..... pruimen dus. Lot-et-Garonne ziet in de pruimenteelt een belangrijke bron van inkomsten. En door het goede klimaat gedijen de vruchten hier perfect.

  • Pyrénées-Atlantique grenst in het zuiden aan Spanje en in het noorden aan Les Landes. Dit gebied, dat gedeeltelijk in de Pyreneeën ligt, herbergt veel mooie riviertjes en beekjes. Ook hier trekt de kust veel mensen naar zich toe. Maar ook steden als Bayonne, bekend van de bayonette, en Biarritz zijn een ware trekpleister.

Aquitaine is niet in een woord te vangen. Of je nou aan het strand wil liggen of de bergen in wil, het is allemaal mogelijk. Kijk dus eens bij één van onze campings in deze streek: le Col Vert, Péneyrals, Soustons Village, L'Orée du Bois, Séquoia Parc, Sanguinet Plage, Soulac Plage en Le Grand Dague. Allemaal fantastische campings met elk zijn eigen kracht. 

Regio aquitaine landes