Open Monumentendag 2018

Open Monumentendag 2018

Tijdens de Open Monumentendag 2018, op 8 en 9 september, kun je door heel Nederland monumenten bezoeken waar je normaal gesproken niet in kan of mag. Hartstikke leuk én interessant dus. En dit is ideaal te combineren met een verblijf op één van onze campings!


Tijdens de Open Monumentendag kun je aan heel veel monumenten een bezoekje brengen. Het is dan ook de ideale gelegenheid om deze bezoeken te combineren met een verblijf op één van de Nederlandse BestCamp campings. Want in elke Nederlandse provincie zijn mooie monumenten te bezichtigen. Om je alvast een beetje op te warmen staan hieronder een aantal monumenten die zeker een bezoek waard zijn

Radio Kootwijk (Gelderland): Radio Kootwijk is een dorp in de buurt van Apeldoorn. Het is geen normaal dorp. Vroeger woonde hier namelijk alleen maar mensen die bij de radio werkten. Tegenwoordig doet het dienst als rijksmonument en attelier van verschillende kunstprojecten. Zeker een bezoekje waard denken wij!

De Dominicanenkerk (Limburg):De Dominicanenkerk in Maastricht, Limburg, is in 1294 afgebouwd, en heeft dus een hele rijke geschiedenis. Van hervormingen tot verbouwingen: de kerk heeft het allemaal meegemaakt. En hij doet tegenwoordig dienst als boekhandel. Een unieke boekhandel kunnen zouden wij zeggen. In ieder geval een boekhandel die je zeker gezien wilt hebben.

Kamp Westerbork (Drenthe):  Helaas doet niet elk monument  bekend om zijn schoonheid of mooie geschiedenis. Kamp Westerbork is een monument dat zijn bestaan te danken heeft aan de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. Desalniettemin is dit voormalig doorgangskampkamp van de Duitsers zeker een bezoek waard. Al is het maar voor een beetje bewustwording over het verleden.

Vuurtoren van Scheveningen (Zuid-Holland):De vuurtoren van scheveningen valt onder het zogenaamde industrieel erfgoed. De vuurtoren is altijd gebruikt om schepen te waarschuwen dat ze in de buurt van land kwamen. Tegenwoordig brand de vuurtoren nog steeds zijn licht. En je kunt er tijdens de Open Monumentendag een bezoek aan brengen. Wij zeggen doen!

Dit zijn maar een paar voorbeelden van monumenten die tijdens de Open Monumentendag in 2018 bezocht kunnen worden. Maar er is nog veel meer te zien. Daarom is het goed dat de Open Monumentendag over 2 dagen verspreid is: 8 en 9 september. Zo kun je extra veel monumenten bezoeken. En je kunt dit geweldig combineren met een verblijf op één van onze Nederlandse campings. Boek dus snel en verzeker jezelf van twee leuke Monumentendagen.

Zoek & Boek - combineer  de Open Monumentendagen 2018 met een verblijf op één van onze Nederlandse campings