Chat with us, powered by LiveChat
Bekijk overzicht
11 augustus 2021

Covid-19 in 2021

Ook in 2021 volgt BestCamp de ontwikkelingen rondom Covid-19 op de voet. Op dit moment zijn de campings zoals normaal geopend of openen hun deuren op hun geplande openingsdatum. Uiteraard doen alle campings ook dit seizoen maximaal hun best om iedereen een geweldige vakantie te geven, maar dit gaat uiteraard wel gepaard met enkele veiligheidsmaatregelen. Wij willen je via deze pagina op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen omtrent COVID-19 en de richtlijnen van de Nederlandse, Belgische en Franse overheid. Hieronder vind je de informatie voor zowel Nederlandse als Belgische vakantiegangers die naar Nederland of België op vakantie willen. Daaronder vindt je de informatie over reizen naar Frankrijk voor zowel Nederlandse als Belgische vakantiegangers 

Informatie voor Nederlandse vakantiegangers binnen Nederland en naar België

Door het coronavirus adviseert het Nederlandse kabinet om alleen op vakantie te gaan naar landen met een geel of groen reisadvies. Op de website van de overheid vind je de kleurcode van alle landen. Voor meer informatie over de Nederlandse wet- en regelgeving rondom Covid-19 verwijzen wij u graag door naar de website van de Nederlandse Rijksoverheid.

Vakantie binnen Nederland: 
Vakantie in Nederland is mogelijk. Als je binnen Nederland op vakantie gaat, vermijd dat de drukke plekken. Kijk op de website van de rijksoverheid voor alle informatie voor een vakantie binnen Nederland. 

Vakantie naar België:
Er gelden inreismaatregelen voor Nederlandse reizigers. België beschouwt Nederland vanaf 17/07 als rode zone. Hierdoor hoef je niet in quarantaine als je:

 • een digitaal coronacertificaat heeft met volledige vaccinatie (minimaal 2 weken oud)
 • een negatieve PCR-test hebt, die niet ouder is dan 72 uur voor aankomst in België
 • een herstelcertificaat voorzien van een positieve test op COVID-19 hebt die maximaal 180 dagen geleden is afgenomen. Het herstelcertificaat mag niet ouder zijn dan 11 dagen. 

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden. Bij een verblijf korter dan 48 uur is ook geen test nodig. Blijf je langer dan 48 uur in België? Vul dan binnen 48 uur voor aankomst het Passagier Lokalisatie Formulier in. 

  Bij de terugreis naar Nederland dien je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) te kunnen laten zien. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten terugreizen naar Nederland. Er wordt aangeraden om bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest te doen (ook als je al gevaccineerd bent). Meer informatie over een reis van- en naar België lees je op de website van Nederland Wereldwijd

  Informatie voor Belgische vakantiegangers binnen België en naar Nederland

  Door het coronavirus adviseert de Belgische Overheid om voor je reis de maatregelen in het land van je bestemming te checken. Aangeraden wordt ook je reis te registreren op TravellersOnline, zodat je beter geholpen kan worden als je hulp nodig hebt in het buitenland. Kijk voor alle informatie over veilig reizen op de website van de Federale Overheidsdienst. Op de website van de overheid vind je de kleurcodes per landVoor meer informatie over de Belgische wet- en regelgeving rondom Covid-19 verwijzen wij je graag door naar de website van de Belgische Overheid

  Vakantie binnen België: 
  Vakantie in Belgiëis mogelijk, er wordt aangeraden om zoveel mogelijk in eigen land op vakantie te gaan. Als je binnen België op vakantie gaat, vermijd dat de drukke plekken en houdt je aan de 10 tips om veilig van de zomer te genieten. 

  Vakantie naar Nederland:
  Reizen naar Nederland is toegelaten, maar wordt wel sterk afgeraden. Reizigers vanuit België hoeven niet in quarantaine en hoeven ook geen negatieve PCR-test te laten zien. Bekijk alle informatie over reizen naar Nederland op de website van Buitenlandse Zaken. Bij terugkeer in België vul je het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in binnen de 48 uur voor je aankomt in België. 

  Informatie voor Nederlandse en Belgische vakantiegangers naar Frankrijk

  Vakantie naar Frankrijk:
  Voor reizen naar Frankrijk heb je een vaccinatie- of herstelbewijs nodig. Als je deze niet hebt, dan moet je bij de grens een negatieve PCR-test of antigeentest kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur (gerekend vanaf het moment van afname). Dit geldt als je Frankrijk inreist met de auto, boot, trein of bij vertrek met het vliegtuig. Reizigers uit risicolanden (waaronder Nederland) zonder het Digitale Corona Certificaat (DCC) moeten verplicht in (zelf)quarantaine. Je hoeft niet in (zelf)quarantaine als je aan één van de volgende voorwaarden voldoet, dit geldt voor alle reizigers vanaf 12 jaar: 

  • je bent 7 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd met Pfizer, Moderna of AstraZeneca. 
  • je hebt minimaal vier weken geleden (28 dagen) het Jansssen-vaccin gekregen.
  • je bent hersteld van COVID-19 en hebt minstens 7 dagen geden je eerste vaccinatie gekregen (je geldt dan als volledig gevaccineerd). 
  • je kunt aantonen dat je hersteld bent van COVID-19, hiervoor heb je een herstelbewijs van minimaal 15 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve PCR- of antigeentest nodig. Deze voorwaarde geldt ook als je na herstel van COVID-19 minder dan twee weken geleden een (eerste) vaccinatie hebt gehad). 
  • je negatieve PCR-test of antigeentest voor vertrek niet ouder is dan 24 uur (gerekend vanaf het moment van afname). 

  In alle gevallen (dus ook als je voldoet aan één of meer van bovenstaande voorwaarden) moet je bij aankomst in Frankrijk een erewoordverklaring kunnen laten zien, waarmee je akkoord gaat met de in Frankrijk geldende sanitaire voorschriften. Dit geldt ook voor minderjarigen vanaf 12 jaar. Bekijk voor alle informatie voor reizen naar Frankrijk de website van de Nederlandse Overheid of de Belgische Overheid.  

  Terugreis vanuit Frankrijk:
  Bij de terugreis naar Nederland dien je een coronabewijs (vaccinatiebewijs, negatief testbewijs of herstelbewijs) te kunnen laten zien. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten terugreizen naar Nederland. Er wordt aangeraden om bij thuiskomst voor de zekerheid een zelftest te doen (ook als je al gevaccineerd bent). 
  Meer informatie over een reis van- en naar Frankrijk lees je op de website van Nederland Wereldwijd

  Bij de terugreis naar België vul je het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in binnen de 48 uur voor je aankomt in België. Dit formulier dient ingevuld te worden door alle personen die naar België reizen, behalve als je minder dan 48 uur in België blijft of als je terugkeert naar België na een verblijf van minder dan 48 uur in het buitenland. Aan de hand van het PLF-formulier krijg je meer informatie over testen, niet testen, in quarantaine of niet in quarantaine. Meer informatie over een reis van- en naar Frankrijk lees je op de website van de Belgische Overheid

  Veelgestelde vragen

  1. Wat kan ik doen als ik mijn reservering wil annuleren? 
   Wij begrijpen je vraag en wij begrijpen dat je bezorgd bent. Echter, is het belangrijk om te weten dat al onze campings zich houden aan de richtlijnen van de overheid. In het geval het niet mogelijk is om door overheidsbesluiten naar een bepaalde camping op vakantie te gaan, dan zal de desbetreffende camping je daarover informeren. Zolang er voor een bepaalde periode nog geen negatief reisadvies is afgegeven, blijft de standaard wijzigingsprocedure en zijn de algemene voorwaarden van kracht. 

  2. Kan ik mijn reis wijzigen naar een andere periode in verband met COVID-19? 
   Als je de data van je verblijf op één van onze campings wilt wijzigen, neem dan contact op met onze gastenservice. Wij zullen dan de mogelijkheden met de desbetreffende camping bespreken en je hiervan op de hoogte brengen.