Chat with us, powered by LiveChat

Kamperen en accommodaties huren in de Franse Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon provincie in Frankrijk staat bekend als een zeer veelzijdig gebied. Van heuvels tot strand en van natuur tot stedelijk gebied. Elke vakantieganger kan zich hier op zijn gemak voelen. De provincie herbergt vele kwaliteiten die jouw vakantie tot een geslaagde vakantie kunnen maken. Zo is de streek ideaal om te wandelen, maar kun je ook prachtige stedentrips plannen in het gebied. Door het historische karakter van Languedoc-Roussillon zul je nooit uitgekeken zijn op het gebied en zijn charmes. Ook voor strandgangers is dit de uitgelezen vakantie plek. De uitgestrekte zandstranden trekken elk jaar miljoenen bezoekers. Je zult dus niet de eerste zijn die zich zal verwonderen over de pracht van dit gebied.

Onze campings in de Languedoc Roussillon

Vakantie aan de Middellandse zee

In de Languedoc-Roussillon

Wandelingen en fietstochten door de natuur

Ben je niet zo'n fan van de stranden, en trek je liever de bergen in? Geen probleem. De regio Languedoc-Roussillon leent zich uitstekend voor de wandelaars en fietsers onder ons. Met tientallen fiets en wandel routes weet je zeker dat je nooit twee keer dezelfde route hoeft te fietsen of lopen. Je kan er voor kiezen om je volledig in de natuur te dompelen, maar je kunt het ook afwisselen met een bezoek aan één van de velen steden of dorpen die deze provincie kent. Zo kun je je actieve vakantie niet alleen volledig naar wens invullen, je kunt hem ook nog afwisselend maken.

Lt-fietsen-1
Regio languedoc roussillon

Het klimaat van Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon ligt in het zuiden van Frankrijk. Dit betekent over het algemeen dat het er vrij warm kan worden in de zomer. De kuststreek kenmerkt zich door de warmte, in de bergen kan het wat koeler zijn. De zomer geldt hier als de beste vakantieperiode. Tijdens de zomermaanden ligt de temperatuur gemiddeld rond de 26 graden. Een ideale vakantietemperatuur. En voor neerslag hoef je in de zomer ook niet bang te zijn. Met gemiddeld 7 tot 8 regendagen per maand is de kans dat jouw vakantie in het water valt bijzonder klein. Wil je meer weten over het klimaat en de weertrends in de Languedoc-Roussillon? Kijk dan eens hier.

Campings in de Languedoc-Roussillon

BestCamp biedt een aantal campings aan in de Languedoc-Roussillon. Deze campings combineren natuur met kampeergemak. Campings Blue Bayou en Les Vagues trekken de gasten met hun prachtige zwembad en mooie ligging aan zee. Camping Les Tamaris ligt strak aan het strand. Een kampeerplaats voor de echte zeeliefhebber dus. Camping Plein Air des Chênes ligt dan weer mooi tussen de natuur en de zee in. Iedereen kan zijn of haar vakantie hiermee op en top vieren.

Lt-omgeving-carnon