Chat with us, powered by LiveChat

Kamperen en accommodaties huren in Île de France (Parijs)

Île de France zal bij veel mensen geen belletje doen rinkelen. De belangrijkste stad van deze provincie zeker wel. Met ruim 2 miljoen inwoners beslaat Parijs het overgrote deel van deze Provincie. De stad die bij iedereen bekendstaat om zijn Eiffeltoren, Champs-Élysées en de Notre-Dame heeft vakantiegangers een heleboel te bieden. Ook dingen die niet vol staan met toeristen!

Toeristische attracties rondom Parijs

Verblijven op 25 minuten van de Eiffeltoren

Paris Maisons-Laffitte

In het noorden van Frankrijk ligt Île de France, de provincie met als hoofdstad Parijs. De provincie wordt ook wel het eiland van Frankrijk genoemd, omdat het door een aantal grote rivieren begrensd wordt.

Stad van de liefde

Île de France is één van de meest bezochte vakantiebestemmingen ter wereld. Grote trekpleister is natuurlijk de wereldberoemde stad Parijs, de hoofdstad van Frankrijk. Deze lichtstad is de topattractie van Île-de-France en staat ook wel bekend als de stad van de liefde, staat vol met bezienswaardigheden. Tel daar de vele musea bij op, en je hebt een uitstapje waar je wel een week voor uit mag trekken!

Pml-omgeving-parijs
Regio parijs 2 5e1352544876c

Het onbekende Parijs

Veel mensen zullen denken dat de bekendste bezienswaardigheden van Parijs ook het meest de moeite waard zijn om te bezoeken. Maar niets is minder waar. De stad van de liefde heeft veel meer te bieden dan je in eerste instantie zou denken!

  • Le Ballon de Paris: een in de grond verankerde ballon, vanwaaruit je een prachtig uitzicht over de stad hebt. Je vliegt niet weg, maar hebt wel het ballonvaart gevoel als je hoog boven Parijs zweeft!
  • Jardin des Serres d'Auteuil: ontrek jezelf even aan de stadsdrukte en kom tot rust in de prachtige tuinen met planten afkomstig uit de hele wereld.

De prachtige regio Île-de-France bezit naast Parijs nog over veel meer andere parels zoals prachtige kastelen, romantische parken en tuinen, voormalige abdijen.. stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard: het kasteel van Versailles of Courances, de abdij van Royaumont of de koningsstad Saint-Germain-en-Laye

Camping Paris Maisons-Laffitte is gelegen in het departement Yvelines. Dit departement staat vol met bossen, dus het is voor wandelaars een ideale bestemming. Ook vindt je er kastelen, abdijen en koninklijke steden. Daarnaast is camping Paris Maison-Laffitte prachtig gelegen aan de Seine. Het centrum van Parijs ligt op 25 minuten afstand, dus voor je het weet sta je midden in de stad van de liefde. Kortom, een bezoek aan camping Paris Maisons-Laffitte betekent een bezoek aan prachtig cultureel erfgoed. 

Regio parijs courances