Chat with us, powered by LiveChat

Bezoek de grotten van Han

De Grotten van Han vormen een prachtig stelsel van onderaardse gangen in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als een van de grootste grotten van Europa en is wereldberoemd. Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van de grot. Laat je betoveren door de imposante zalen!

Bijzondere verlichting

Sinds 2018 worden de Grotten van Han verlicht met een magische LED-verlichting. Een prachtige én milieuvriendelijke manier om jouw de ondergrondse wereld te laten ontdekken. De natuurlijke kleuren van de grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar. Onder begeleiding van een gids zal je de grotten ontdekken en zijn geheimen leren kennen. Zo wordt een bezoek aan de Grotten van Han een ware ontdekkingstocht.

Bezoek het nabij gelegen Wildpark

Uniek aan dit Wildpark is dat dit het enige park in België is waar je de Europese 'big five' kunt aanschouwen, bestaande uit de wolf, de bruine beer, de lynx, de veelvraat en de Europese bizon. Ontdek het 250 hectare grote park te voet of met een stoere Safari-car. Alle dieren leven hier in hun natuurlijke leefomgeving. En wat een bezoek aan het Wildpark nóg leuke maakt? Je kan hem combineren met een bezoek aan de Grotten van Han. Zo ben je zeker van een heerlijk dagje uit.

Burlen van de herten in het Wildpark

Daarnaast wordt er ieder najaar aandacht gegeven aan de herten in het Wildpark. Ga op zoek naar de mannetjesherten tijdens een ochtendwandeling of juist een rondleiding in een Safari-car met een gids. Je zult versteld staan van de dominante geluiden die deze mooie dieren maken. Geniet van één van de bijzonderste natuurspektakels van de herfst, het burlen van de herten

Nieuw: het grote Berenbos op het Domein van de Grotten van Han

In een speciaal ontworpen natuurlijke zone bij de Grotten van Han, zijn sinds juli 2019 drie beren te bewonderen! De beren, afkomstig uit Denemarken en Zweden, kunnen zich hier volop uitleven en evolueren. Het zogenoemde Berenbos biedt een nieuw thuis waar deze beren kunnen spellen, zwemmen en klimmen. Bij de ontwikkeling van deze infrastructuur is er ook gedacht aan de mogelijkheid om verder te werken aan programma's voor bescherming en herinvoering van bijzondere en bedreigde diersoorten.

Campings in de buurt van de Grotten van Han

Camping Parc La Clusure bevindt zich slechts op ongeveer 10 km afstand van deze bijzondere excursies.
Ardennen Camping Bertrix ligt op om en nabij 50 km afstand.
Beide campings fungeren als een ideale uitvalbasis om de bijzondere omgeving nabij Rochefort te ontdekken!

Bezoek de Grotten van Han

Mooie campings vlakbij de Grotten van Han

3 kwaliteitscampings voor jou geselecteerd

Een bezoek aan de Grotten van Han begint bij het uitzoeken van een leuke camping in dezelfde omgeving. BestCamp heeft 3 campings voor jou geselecteerd van waaruit je een bezoek kunt brengen aan de prachtige grotten.

Ardennen Camping Bertrix

Kom bijvoorbeeld naar Ardennen Camping Bertrix. Deze mooie camping in Berrix beschikt over een groot zwembad, een leuk animatieprogramma en is op rijafstand van de grotten gelegen.

Parc la Clusure

Ook vanaf Camping Parc la Clusure kun je heel goed naar de Grotten van Han toegaan. Parc la Clusure is een gezellige familiecamping vol met goede voorzieningen en faciliteiten.