Chat with us, powered by LiveChat

Bezoek de grotten van Han

Tijdens je verblijf aan één van onze campings in de Belgische Ardennen!

De Grotten van Han vormen een prachtig stelsel van onderaardse gangen in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als één van de grootste grotten van Europa en is wereldberoemd. Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van de grot. Laat je betoveren door de imposante zalen!

Bezoek de Grotten van Han tijdens een verblijf in de Ardennen

Combineer een bezoek aan de grotten van Han

met een verblijf op één van onze vier kwaliteitscampings

Een bezoek aan de Grotten van Han begint bij het uitzoeken van een leuke camping in dezelfde omgeving. BestCamp heeft 4 campings speciaal voor jou geselecteerd van waaruit je een bezoek kunt brengen aan de prachtige grotten.

Scroll naar beneden voor een overzicht van deze vier prachtige campings en ontdek welke camping het beste bij jouw vakantiewensen past.

Bezoek de grotten van Han

De Grotten van Han vormen een prachtig stelsel van onderaardse gangen in Han-sur-Lesse nabij Rochefort. Het geheel staat bekend als een van de grootste grotten van Europa en is wereldberoemd. Een honderdjarige tram brengt je naar de ingang van de grot. Laat je betoveren door de imposante zalen!

Bijzondere verlichting

Sinds 2018 worden de Grotten van Han verlicht met een magische LED-verlichting. Een prachtige én milieuvriendelijke manier om jou de ondergrondse wereld te laten ontdekken. De natuurlijke kleuren van de grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar. Onder begeleiding van een gids zal je de grotten ontdekken en zijn geheimen leren kennen. Zo wordt een bezoek aan de Grotten van Han een ware ontdekkingstocht.

Bezoek het nabij gelegen Wildpark

Uniek aan dit Wildpark is dat dit het enige park in België is waar je de Europese 'big five' kunt aanschouwen, bestaande uit de wolf, de bruine beer, de lynx, de veelvraat en de Europese bizon. Ontdek het 250 hectare grote park te voet of met een stoere Safari-car. Alle dieren leven hier in hun natuurlijke leefomgeving. En wat een bezoek aan het Wildpark nóg leuke maakt? Je kan hem combineren met een bezoek aan de Grotten van Han. Zo ben je zeker van een heerlijk dagje uit.

Nieuw op het domein: het grote Berenbos

In een speciaal ontworpen, natuurlijke zone bij de Grotten van Han, zijn sinds juli 2019 drie beren te bewonderen! De beren, afkomstig uit Denemarken en Zweden, kunnen zich hier volop uitleven en evolueren. Het zogenoemde Berenbos biedt een nieuw thuis waar deze beren kunnen spellen, zwemmen en klimmen. 

Burlen van de herten in het Wildpark

Ieder najaar wordt er aandacht gegeven aan de herten in het Wildpark. Ga tijdens je bezoek op zoek naar de mannetjesherten, je zult versteld staan van de dominante geluiden die deze dieren maken. Geniet van één van de bijzonderste natuurspektakels van de herfst, het burlen van de herten. 

Campings vlakbij de Grotten van Han

In de omgeving van de Grotten van Han bevinden zich vier kwaliteitscampings: 

  • Camping Parc La Clusure bevindt zich op slechts 10 km afstand van deze bijzondere plek. Dit is een gezellige familiecamping vol met goede voorzieningen en faciliteiten. Gelegen in een dal en aan de rivier de L'Homme is dit de perfecte start voor je vakantie in de Ardennen. 

  • Op ongeveer 42 kilometer afstand van het domein bevindt zich Ardennen Camping Bertrix. Een prachtige familiecamping met een heerlijk groot zwembad om heerlijk in te duiken na een dag op ontdekking in de omgeving. 

  • Panorama Camping Petite Suisse ligt op ongeveer 45 kilometer afstand van de grotten en het wildpark van Han-sur-Lesse. Op deze camping geniet je van het prachtige uitzicht over de vallei vanaf je eigen plekje. 

  • Onze vierde camping in de Ardennen is Charmecamping de Chênefleur, op ongeveer 70 km afstand van de grotten. Een gezellige camping aan de rivier de Semois in de Gaume-streek. 

Alle vier onze kwaliteitscampings fungeren als ideale uitvalbasis om de bijzondere omgeving nabij Rochefort te ontdekken! Reserveer nu snel je verblijf en breng een bezoek aan de Grotten van Han!