Chat with us, powered by LiveChat

Fietsen123 met BestCamp

De campings van BestCamp liggen verspreid over België en Nederland. En met zoveel campings is het niet verrassend dat veel daarvan in uitstekend fietsgebied liggen. Want zowel in Nederland als in België zijn er prachtige fietsroutes te rijden vanaf onze campings. Kijk maar eens mee naar deze uitstekende fietsgebieden in de buurt van onze campings.

Fietsen over de Veluwe

Allereerst willen we je graag meenemen naar onze campings op de Veluwe. De Veluwe is als fietsgebied zeer bekend in Nederland. En dat is ook niet verrassend, als je bedenkt dat Nationaal Park De Hoge Veluwe al sinds jaar en dag zijn bekende witte fietsen gratis uitleent voor diegenen die het park te fiets willen verkennen. De uitgestrekte natuur maakt van dit park het ideale fietsgebied tijdens uw vakantie.

Fietsen in Limburg

Kijkt u iets zuidelijker dan zult u zien dat ook daar de fietsroutes talrijk zijn. Met zuidelijker bedoelen wij natuurlijk Limburg. Limburg is dé fietsprovincie van Nederland. Door het heuvelachtige landschap is de regio een mooie uitdaging voor recreatie, maar ook de meer gepassioneerde sporter. Je kan heerlijk fietsen vanaf een van onze campings in Nederlands Limburg. Maar ook in Belgisch Limburg kun je lekker fietsen. Camping Goolderheide ligt namelijk vlakbij het uniek 'Fietsen door de Bomen' in Belgisch Limburg. Dit is een prachtige fietsroute langs de boomtoppen. Dit wil je zeker niet missen.

Fietsen langs de kust

Hou je niet van heuvels, dan is een fietstocht langs de Belgische of Nederlandse kust ook een aanrader. Met mooie fietsroutes door Zuid-Holland  en Zeeland hoeft u zich tijdens uw vakantie aan de kust in ieder geval geen moment te vervelen. Hetzelfde geldt voor de Belgische kustparken, Nieuwpoort en Westende. Deze zijn mooi aan de kust gelegen en bieden jou de mogelijkheid om lekker te fietsen, met de zeelucht in de rug. Doorkruis de duinen en pak een stukje strand mee. Het kan allemaal.

Last but not least: de Ardennen

Ten slotte willen we je graag wijzen op het fietspotentieel van de Ardennen. Voor velen lijkt deze regio een zwaar fietsgebied. Door de vele heuvels is dit misschien ook meer een gebied dat bij wielrenners in de gedachten komt. Maar, nu zovelen beschikken over een e-bike is een mooie fietstocht door de Ardennen nu voor iedereen toegankelijk. Kies daarom een van onze Campings in de Ardennen uit als je wel van een beetje uitdaging houdt.

De mooiste fietsvakanties

De mooiste fietscampings

Bijvoorbeeld op de Veluwe

Fietsen vanuit Kustpark Nieuwpoort en Kustpark Strand Westende

Veel gasten van de beide Kustparken vinden het heerlijk om met de fiets schitterende tochten langs de Belgische kust en door de polders te maken. Het is een prima manier om de prchtige omgeving van de Belgische kust te ontdekken. Van fietstochten door de duinen, langs het water tot over de boulevard en door het polderlandschap.

De wegen zijn vlak en met een fietsnetwerkkaart kun je zelf de routes kiezen die qua bestemming en afstand aansluiten bij jouw wensen. Met deze kaart stippel je de leukste routes op maat uit. In Nieuwpoort bevinden zich meerdere verhuurbedrijven van fietsen, waar je een sportieve fiets, mountainbike, tamdem of aanhangfiets kunt huren. 

Bekijk Kustpark Strand Westende  Bekijk Kustpark Nieuwpoort

Fietsen in de omgeving van Ardennen Camping Bertrix

Ardennen Camping Bertrix is een uitstekend gelegen camping wanneer je houdt van fietsen of mountainbiken in de Ardennen. De uitgestrekte bossen en het heuvelachtige karakter van de Ardennen vormen een ware uitdaging voor iedereen die er lekker op uit wil trekken op de fiets of mountainbike.

De receptie van Ardennen Camping Bertrix beschikt over een stafkaart met enkele fraaie routes die ook uitstekend geschikt zijn als mountainbike-parcours. Daarnaast zijn voor de meer geoefende fietsers vier zeer specifieke mountainbikeroutes die in lengte variëren. Ook gewone fietstochten zijn er volop te ontdekken in de omgeving van de camping. Vraag bij de receptie voor de mogelijkheden of schaf één van de fietskaarten aan. Hierop staan tal van fietsroutes door de prachtige Ardeense natuur beschreven. 

Bekijk Ardennen Camping Bertrix

Fietsen in België en Nederland is heerlijk. Het weer is meestal aangenaam om in te fietsen, en beide landen beschikken over genoeg mooie en ongerepte natuur om heerlijk in te verdwijnen met de fiets. Boek daarom nu jouw vakantie bij BestCamp in Nederland of België en ontdek waarom beide landen zoveel van fietsen houden.