Chat with us, powered by LiveChat

Bezoek het mooie Durbuy

Klein maar fijn! Die uitspraak past Durbuy als een gegoten jasje. Het pittoreske middeleeuwse stadje ligt midden in de Belgische Ardennen. Vele noemen Durbuy het kleinste stadje ter wereld. Deze titel gaat echter naar het Kroatische stadje Hum die slechts dertig inwoners telt. Dit maakt echter Durbuy niet minder mooi of pittoresk. Het historische centrum is werkelijk waar prachtig en heerlijk compact!

Van alle plaatsen in de Belgische Ardennen is Durbuy misschien wel de meest bekende. Durbuy is van oorsprong een middeleeuwse stad die, door haar ligging, door de eeuwen heen amper is gegroeid. Struin hier door de middeleeuws geplaveide smalle steegjes en kijk je ogen uit als je flaneert langs de mooie authentieke gebouwen. Het direct in het oog springende kasteel stamt uit de zeventiende eeuw en is gebouwd op de ruïnes van het voormalige kasteel. Het kasteel is een privébezit en is daardoor niet openbaar toegankelijk, maar er van een afstandje naar kijken is misschien wel net zo fascinerend. 

"Durbuy is een zeer gezellig stadje dat de eeuwen heeft doorstaan. Het voelt net alsof je in de middeleeuwen loopt."

Vele horecagelegenheden

Als je neerstrijkt op een van de vele horecagelegenheden in Durbuy, zal het je al snel opvallen dat het kwaliteitsniveau gemiddeld hoger ligt dan in andere toeristenplaatsen in de Ardennen. Restaurant La Table de Manon is een echte aanrader! 

Combineren met een heerlijke overnachting?

Strijk neer op een van de drie luxe campings nabij Durbuy: Panorama camping Petite Suisse, Ardennen Camping Bertrix, Camping de Chênefleur, Camping Spa d'Or of Camping Parc La Clusure. Alle campings zijn voorzien van eersteklas voorzieningen en beschikken over voldoende ruimte en comfort. Alles  om je vakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

 

 

Een selectie uit ons aanbod

Kamperen in de Ardennen

4 kwaliteitscampings voor het hele gezin

BestCamp biedt 4 campings in de Belgische Ardennen aan. Deze zijn allemaal voorzien van een zwembad, en je kan er de leukste buitenactiviteiten ondernemen. 

Andere leuke steden in de Ardennen

Naast Durbuy zijn er nog veel meer leuke steden in de Ardennen te vinden. Zo staat een bezoek aan Bastogne garant voor een interessant dagje weg. Maar ook een bezoek aan Bouillon is absoluut de moeite waard.

Ardennen Rangers programma

Op de meeste van onze campings kun je meedoen aan het Ardennen Rangers programma. Bij dit programma kunnen de kinderen op avontuur in de Ardennen, en zo hun Ardennen Rangers paspoort halen.

Bezoek ook onze overige campings

We bieden ook campings aan in de kustregio en in Belgisch Limburg. Hier kun je, net als in de Ardennen, heerlijk kamperen. Bekijk snel het aanbod

Campings in België