Chat with us, powered by LiveChat

Ontdek het prachtige Dinant

Werp een blik op 't prachtige Dinant en je snapt meteen waarom deze Waalse stad zo in trek is. Een heldere blauwe rivier stroomt voor een imposante kerk die pal voor een steile rotswand is gepositioneerd. Bovenop de rotswand ligt ook nog eens een mooi fort. Zeker de moeite waard dus!

Dinant behoort tot de bekendste steden in de Ardennen. De stad ligt direct aan de oevers van de Maas en is al sinds de Middeleeuwen bewoond. Door de gunstige beschutte ligging aan de voet van de rotswand aan de rivier, groeide Dinant al snel uit tot een belangrijk handelscentrum in de omgeving. 

Dé bezienswaardigheden in Dinant die je sowieso moet bezoeken!

Nummer 1 van de bezienswaardigheden in Dinant is zonder twijfel de Citadel. Je kunt per kabelbaan omhoog naar de Citadel toegaan of lekker sportief de trap 408 treden omhoog lopen. Het militaire fort op de rotsen boven Dinant is al eeuwen lang gezichtsbepalend voor de stad. De Citadel is gebouwd als verdedigingsfort voor de stad. Het is aan te raden om het verdedigingsfort onder leiding van een gids te ontdekken. 

Wat ook zeker een bezoekje waard is, is de Notre-Dame de Dinant. Deze kerk, gebouwd in de 13e eeuw, trekt het oog van de kijker meteen bij de eerste blik op de stad. Deze prachtige oude kerk is zeker een bezoek waard.

En als je toch in Dinant bent, dan kun je net zo goed over de Charles-de-Gaulle brug lopen. Deze brug, die wordt bekleed door kunstzinnige saxofoons,  is dé toegangsweg tot de stad, en ook absoluut de moeite waard.

Combineren met een fijne overnachting?

Strijk neer op een van de drie luxe campings in de omgeving van Dinant; Panorama Camping Petite Suisse, Camping Spa d'Or, Camping de ChênefleurArdennen Camping Bertrix of vier sterren camping Parc La Clusure. Alle campings zijn voorzien van een zwembad en beschikken over uitstekende sanitaire voorzieningen. Alles  om jouw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

Een selectie uit ons aanbod

Campings in de buurt van Dinant

6 topcampings om uit te kiezen

Als je Dinant wilt bezoeken dan  kun je bij BestCamp terecht op 4 topcampings. Kies je voor Ardennen Camping Bertrix, met zijn grote buitenzwembad? Of ga je voor Panoramacamping Petite Suisse, met zijn prachtige uitzicht? Je kiest het zelf!

Ontdek de schoonheid van Dinant

Dinant is een mooie stad waar je gerust een dag rond kan lopen. Tijdens je uitje naar Dinant moet je een aantal plekke zeker bezoeken. Bijvoorbeeld de Citadel van Dinant. Of het Kasteel van Freÿr. Deze unieke plekken maken jouw dagje Dinant onvergetelijk.

Kamperen op Ardennen Camping Bertrix

Zoek je nog een mooie camping van waaruit je je reis naar Dinant kan maken? Kom dan naar Ardennen Camping Bertrix. Deze mooie camping in de Ardennen ligt vlakbij Dinant, waardoor je maar een klein beetje tijd kwijt bent aan reistijd, en heel veel tijd kan besteden aan genieten van de stad.

Ontdek de rest van België

Ook in de rest van België kun je heerlijk kamperen met BestCamp. Zo kun je lekker uitwaaien aan het strand op Kustpark Strand Westende en Kustpark Nieuwpoort. Ook kun je een heerlijke vakantie op Familiecamping Goolderheide boeken. Gelegen in Belgisch Limburg is dit dé ideale camping voor gezinnen.