Chat with us, powered by LiveChat

Ontdek het prachtige Dinant

Vanaf een van onze BestCamp campings

Dinant is een mooie stad waar je gerust een dag rond kan lopen. Tijdens je uitje naar Dinant zijn er een paar plekken die je gezien moet hebben. Bijvoorbeeld de Citadel van Dinant of het Kasteel van Freÿr. Deze unieke plekken maken jouw dagje Dinant onvergetelijk.

Een selectie uit ons aanbod

Campings in de buurt van Dinant

4 topcampings om uit te kiezen

Als je Dinant wilt bezoeken, kun je bij BestCamp terecht op 4 topcampings. Wellicht Camping Parc La Clusure aan de rivier? Kies je voor Ardennen Camping Bertrix, met zijn grote buitenzwembad? Of ga je voor Panoramacamping Petite Suisse, met zijn prachtige uitzicht? Je kiest het zelf!

Ontdek de schoonheid van Dinant

Werp een blik op 't prachtige Dinant en je snapt meteen waarom deze Waalse stad zo in trek is. Een heldere blauwe rivier stroomt voor een imposante kerk die pal voor een steile rotswand is gepositioneerd. Bovenop de rotswand ligt ook nog eens een mooi fort. Zeker de moeite waard dus!

Dinant behoort tot de bekendste steden in de Ardennen. De stad ligt direct aan de oevers van de Maas en is al sinds de Middeleeuwen bewoond. Door de gunstige beschutte ligging aan de voet van de rotswand aan de rivier, groeide Dinant al snel uit tot een belangrijk handelscentrum in de omgeving. 

Dit mag je niet missen!

Nummer 1 van de bezienswaardigheden in Dinant is zonder twijfel de Citadel. Je kunt per kabelbaan omhoog naar de Citadel toegaan of lekker sportief de trap met 408 treden omhoog lopen. Het militaire fort op de rotsen boven Dinant is al eeuwenlang gezichtsbepalend voor de stad. De Citadel is gebouwd als verdedigingsfort voor de stad. Het is aan te raden om het fort onder leiding van een gids te ontdekken. 

Wat ook zeker een bezoekje waard is, is de Notre-Dame de Dinant. Deze kerk, gebouwd in de 13e eeuw, trekt het oog van de kijker meteen bij de eerste blik op de stad. 

En als je toch in Dinant bent, loop dan ook even over de Charles-de-Gaulle brug. Deze brug, die wordt bekleed door kunstzinnige saxofoons, is dé toegangsweg tot de stad, en ook absoluut de moeite waard.

Combineren met een overnachting?

Strijk neer op een van de luxe campings in de omgeving van Dinant; Ardennen Camping Bertrix of Camping Parc La Clusure.

Twee andere topcampings in de Ardennen zijn Panorama Camping Petite Suisse en Camping de Chênefleur. Alle campings zijn voorzien van een zwembad en beschikken over uitstekende sanitaire voorzieningen. Alles  om jouw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken!

Alle campings in de Ardennen