Chat with us, powered by LiveChat

Kamperen en accommodaties huren in Centre Val de Loire

Centre-Val de Loire is een provincie in het midden van Frankrijk. Deze provincie staat bekend om zijn Loire vallei (waar de rivier de Loire doorheen stroomt) en de prachtige en vele kastelen die dit gebied rijk is. Het is zeker een gebied waar je je kunt verwonderen over de weelde die de renaissance met zich mee heeft gebracht. Maar Centre-Val de Loire heeft nog veel meer te bieden!

Bekijk ons aanbod in de Centre Val de Loire

Kies voor twee prachtige campings 

Veelzijdig Centre Val de Loire

De steden in Centre-Val de Loire

Om te beginnen zijn er een aantal steden in Centre-Val de Loire die absoluut bezocht moeten worden als je in de buurt bent. Orléans, de hoofdstad van de provincie, is een van deze steden. Deze universiteitsstad stata vol met bezienswaardigheden. Zo is er de prachtige  kathedraal , de uitvalsbasis van de Bisschop van  Orléans. Maar ook Jeanne d'Arc, die de stad in 1429 bevrijdde van de Engelsen, is nu nog terug te zien in het stadsbeeld. Zo staat er een groot beeld van haar in het oude stadscentrum en kun je het Maison de Jeanne d'Arc bezoeken.

Andere steden en dorpen die zeker een bezoekje waard zijn in Centre-Val de Loire zijn: ToursAmboiseBourges en Chartres.

Cm-omgeving-3
Cm-omgeving-2

Prachtige kastelen in Centre-Val de Loire

Waar de streek misschien wel het meest bekend om is zijn zijn prachtige kastelen, waar er veel van zijn. Misschien wel de beroemdste is het prachtige kasteel van Chambord, gelegen in het departement Loire-et-Cher. Het kasteel is te bezoeken, en biedt met gigantische bossen en tuinen die er omheen aanwezig zsijn een prima dagje weg.

Een ander kasteel waar je zeker een bezoek aan moet brengen is het kasteel van Chaumont-sur-Loire. Dit kasteel, dat er sprookesachtig uitziet, biedt een prachtig uitzicht over de Loire vallei. Ook kun je door het kasteel heen lopen, om zo de prachtige wandtapijten, raadzaal en bibliotheek te aanschouwen. 

Actief in Centre-Val de Loire

De provincie biedt niert alleen veel bezienswaardigheden. Hij is ook zeer geschikt voor wandel en fietstochten. Langs de prachtige rivier de Loire en door de uitgestrekte bossen is het prachtig lopen! En wil je niet langs maar over het water? Geen probleem. De Loire is uitermate geschikt voor kanotochten. 

Kamperen in Centre-Val de Loire

Kamperen kan perfect op onze campings in de Loire-streek. De campings zijn beiden uitgerust met een prachtig zwembad, en zijn de perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door de Loire vallei. En met het domein van Chambord op nog geen kilometer afstand kun je met gemak de auto een dagje laten staan om wandelend de streek te verkennen!

Cm-chteau-3