Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

Vlakbij Het Hunzepark

Er zijn verschillende steden en dorpen in de buurt van Het Hunzepark die een bezoekje waard zijn!


Borger (9 km)

Borger is een dropje zeer dichtbij het vakantiepark gelegen. Borger staat bekend om zijn Hunnebedden, die rondom het dorp verspreid staan. Deze typische Drentse grafzerken moeten zeker bezichtigd worden tijdens een bezoek aan de provincie, en Borger is de ideale plek om dit te doen. Leuk weetje: het grootste Hunnebed van Nederland is te vinden in Borger! Kun jij hem vinden?

Orvelte (28 km)

Orvelte is een uniek dorp. Het is namelijk een museumdorp. Ondanks dat het dorp gewoon bewoond wordt, staat het hele dorp in het teken van het vroegere leven in het dorp. Het dorp stamt uit de 10e eeuw en heeft dus genoeg geschiedenis om uit te putten. In het dorp zijn verschillende attracties te bezoeken. Ook kan er prachtig door het dorp gewandeld worden. Een ideaal uitstapje tijdens je vakantie op Het Hunzepark!

Assen (29 km)

Assen staat natuurlijk bekend om zijn TT, maar Assen heeft nog veel meer te bieden. De hoofdstad van de provincie Drenthe herbergt onder andere het Drents Museum, het Drents archief en een prachtige Abdijkerk. Daarnaast is er een mooi paleis gevestigd, en staat er een legerkazerne, gebouwd in 1892, die nog steeds in gebruik is. Genoeg te zien en te beleven dus!