Steden en dorpen

Steden en dorpen

in de omgeving van Bospark 't Wolfsven

In de omgeving van Bospark 't Wolfsven vind je een aantal gezellig dorpen en steden die zeker een bezoekje waard zijn tijdens je vakantie.


Heeze (9 km)
Op een kwartiertje rijden vanaf Bospark 't Wolfsven sta je al in Heeze. Deze plaats in Noord-Brabant kent een rijke historie. Een bekende bezienswaardigheid is het eeuwenoude Kasteel Heeze, een zeer belangrijk Nederlands rijksmonument. Het is prachtig gelegen in de natuur en geheel omgeven door grachten. Daarnaast is Heeze bekend van de Brabantsedag, een groots cultureel festival dat ieder jaar op de laatste zondag van augustus plaatsvindt. Een grandioos evenement waar tal van acteurs en huizenhoge decors door de straten trekken, al vertellend over de geschiedenis van het Hertogdom Brabant.

Eindhoven (12 km)
Een gezellige stad in Noord-Brabant, ook wel de lichtstad genoemd. Door de komst van Philips veranderde de stad in een bruisende stad die barst van innovatie, technologie en design. Jaarlijks vinden er tal van evenementen plaats waaronder Glow, Dutch Design Week en EMOVES. Stap op de fiets en maak een mooie route door de stad. Vergeet dan niet om over het lichtgevende Van Gogh Roosegaarde Fietspad of de Hovenring, ‘s werelds allereerste zwevende fietspad, te fietsen. Tevens kun je in Eindhoven goed shoppen en biedt de stad vele leuke en gezellige cafétjes, restaurants en kroegen. 

Valkenswaard (19 km)
In deze Brabantse stad met karakter proef je het Bourgondisch leven. Naast een uitgebreid en gevarieerd horeca-aanbod vind je er ook de beste weekmarkt van Brabant. De geschiedenis van Valkenswaard blijft zichtbaar in verschillende gebouwen, zoals de Sint Nicolaaskerk, het Weerderhuys, statige panden en oude valkeniershuizen. In het historische Carolusgebouw zijn Het Nederlands Steendrukmuseum en Het Valkerij- en Sigarenmakerijmuseum gevestigd. Geniet van een middagje shoppen in het centrum of kies voor een actieve bezigheid, kanoën op de rivier de Dommel. 

Weert (33 km)
Ook wel de Poort naar Limburg  genoemd. In de gezellige binnenstad liggen talrijke eet- en drinkgelegenheden én winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. Regelmatig vinden er evenementen en diverse activiteiten plaats op de pleinen, waaronder eind september de stadskermis waar iedereen naar uit kijkt! 

Tilburg (45 km)
Het hele jaar door valt er van alles te beleven in de stad Tilburg! Er zijn diverse musea, je kunt er lekker eten en drinken en uiteraard goed winkelen. Zo is Tilburg de Textielstad van Nederland, en je vindt er dan ook het Textielmuseum. Het is een verrassende stad met spraakmakende kunst en een uitgebreid cultureel erfgoed. De Kruikenzeiker en het Paleis-Raadhuis zijn een bezichtiging waard. Ook niet te vergeten de Sint Joseph kerk, een opvallend mooi gebouw. Een ware trekpleister is de jaarlijkse Roze Maandag tijdens de Tilburgse Kermis.