Ondergrondse Kerstmarkt in Valkenburg

Ondergrondse Kerstmarkt in Valkenburg

Het wordt weer kouder buiten, en dat betekent dat de kerst er weer aankomt. En als de kerst er aankomt, dan komen er ook weer kerstmarkten aan. En sommige kerstmarkten zijn wel heel speciaal.


We hebben het onlangs al gehad over de drijvende kerstmarkt in Leiden, maar ook in Limburg weten ze een speciaal tintje te geven aan de kerstmarkt. In Valkenburg wordt er namelijk een kerstmarkt in de gemeentegrot georganiseerd. Een ondergrondse kerstmarkt dus. Van 16 november tot 23 december kun je terecht in de gemeentegrotten. Dit is niet de enige ondergrondse kerstmarkt in Europa, maar wel de grootste.

Leukste kerststad van Nederland?

Valkenburg wordt in de winterperiode volledig in een kerstjasje gehesen. Daarom is Valkenburg ook zo'n populaire kerststad. De stad heeft vorig jaar zelfs de 'European City of Christmas' uitgeroepen. Dit belooft natuurlijk veel goeds. Met zo'n speciale markt is het natuurlijk ook niet zo gek dat het  zulke waardering krijgt. De gangen van de gemeentegrot zullen zich vullen met kraampjes waar allerlei kerstwaar te koop is. Maar ook voor een hapje en een drankje kun je terecht in de grotten.

Niets missen van dit spektakel?

Klinkt deze kerstmarkt jou als kerstmuziek in de oren en wil je er niets van missen? Geen probleem, want met een verblijf op Résidence Valkenburg kun je vanaf de camping heerlijk genieten van Valkenburg en de ondergrondse kerstmarkt. Kijk meteen naar de mogelijkheden. En dan hopen we jou binnenkort te mogen bij dit ondergrondse evenement.

Zoek & Boek - combineer de ondergrondse kerstmarkt met een verblijf op Résidence Valkenburg