Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Vakantiepark Klein Vink

Vakantiepark Klein Vink is gelegen op ca. 4 km van het historische centrum van Arcen. Het vestingstadje van weleer is mooi gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland. De vestinghistorie is nog goed te zien aan de restanten van de tolpoort 'de Schanstoren' en het nooit voltooide kanaal ' de Fossa Eugeniana' op de grens met het Duitse Straelen. In Arcen vinden gedurende het hele jaar gezellige evenementen plaats zoals bijvoorbeeld de Aspergemarkt in het voorjaar, de Sfeermarkten in de zomer en het beroemde Scrooge festival in december.


Venlo
Venlo mocht zich in 2015 de beste binnenstad van Nederland noemen. Venlo won de tweejaarlijkse verkiezing van het 'Platform Binnenstadsmanagement' in de categorie middelgrote steden.  Venlo heeft een levendig centrum waar mensen kunnen funshoppen, van cultuur kunnen genieten of gewoon lekker kunnen eten of drinken op een terrasje aan de Maas. Venlo herbergt ook het Limburgs Museum. Zeker het bezoeken waard!

Lottum
Hét Rozendorp van Nederland. Lottum ligt op ca. 7 km van Arcen. Liefst 70% van de Nederlandse rozenproductie komt uit dit pittoreske dorpje. Alles in Lottum ademt rozen; het Rozenkenniscentrum, de fietsroutes, de rozentuinen en uiteraard het Rozenfestival. Een bijzonder dorpje in het Limburgse Maaslandschap.

Maastricht
Een geweldige mix van culturen, talen en smaken maakt van Maastricht een stad met het beste van beiden. Van Noord en Zuid. Van verleden en heden. Van jong en oud. Maastricht bruist, en dat komt niet  alleen door de studenten. Maastricht is daarmee een geweldige bestemming voor een dagje shoppen.