Steden en dorpen

Steden en dorpen

In de omgeving van Panorama Camping Gulperberg

In de buurt van Panorama Camping Gulperberg, zijn leuke steden en dorpen gelegen die allen wat te bieden hebben. Een bezoek aan deze steden en dorpen maakt jouw vakantie compleet. Het overzicht hieronder geeft inzicht in de leuke steden en dorpen die je kunt bezoeken.


Maastricht
Maastricht is een stad met vele gezichten en met een geschiedenis die ver teruggaat. Het hart van de stad bevindt zich bij de Sint Servaaskerk en wordt gekenmerkt door de vele sierlijke straatjes. Maastricht is ook een stad van musea zoals het hedendaagse kunstmuseum Bonnefanten. Ook voor heerlijke streekgerechten ben je bij Maastricht aan het goede adres. De stad heeft vele restaurants, eetcafés en bars waar je heerlijk kunt dineren en in de zomer op de terrassen kunt vertoeven. Maastricht is tevens een winkelparadijs en staat ook wel bekend als “winkelstad van Nederland”.

Valkenburg
Verscholen tussen de heuvels ligt in het zuiden van Limburg het stadje Valkenburg. Het stadje is gelegen aan de rivier de Geul en is al heel wat jaren een toeristische trekpleister. In dit stadje is genoeg cultuur en geschiedenis te bewonderen zoals de kastelen, de Romeinse catacomben en de mergelgrotten. Ook de rodelbaan in Valkenburg is een bekende. In de binnenstad zijn heel wat restaurantjes, barretjes en kroegjes te vinden om culinair te genieten. De sfeer in Valkenburg is ongekend!

Thorn
Thorn, ook wel bekend als “het witte dorpje”, is zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De karakteristieke witte huizen kenmerken het dorpje en zorgen voor veel toeristen. Het wit verven van de huizen is al sinds een paar eeuwen. Thorn, een sfeervol dorpje met geschiedenis.

Heerlen
Heerlen staat bekend als een stad waar je leuk kunt winkelen. Daarnaast heeft de stad ook een leuk museum te bieden, namelijk Het Nederlands Mijnmuseum. De vele kasteeltjes en kerkjes geven de stad sfeer en wanneer je door de smalle straatjes loopt, waan je je terug in de tijd. In deze smalle straatjes vind je diverse restaurants en bars waar je heerlijk kunt genieten van de Limburgse gastvrijheid.

Aken
Aan de andere kant van de grens ligt op ongeveer 20km afstand de Duitse stad Aken. Behalve een dierentuin heeft deze stad nog veel meer te bieden. De Dom van Aken is een van de beroemdste bouwwerken en is een werkelijk plaatje. Een bezoek aan De Dom gaat niet zonder een bezoek aan de schatkamer. Ook erg leuk is de draaitoren Belvedere. Vanuit deze voormalige watertoren heb je een prachtig uitzicht over Aken en de omgeving.