Steden en Dorpen

Steden en Dorpen

In de omgeving van Roompot Beach Resort

Vanuit Roompot Beach Resort zijn er vele gezellige dorpen en steden die zeker de moeite waard zijn om eens een bezoekje te brengen.


Kamperland (3 km)
Kamperland ligt op het eiland Noord-Beveland en is hier de grootste kern. In de loop van de jaren is het dorp uitgegroeid van een landbouwdorp naar een toeristisch dorp. Met name watersporters komen hier graag vanwege de vele en uitgebreide watersport omgelijkheden. 

Middelburg (19 km)
Dit is de hoofdstad van Zeeland en een monumentale stad met veel historische gebouwen. Tijdens een wandeling door de stad kijk je je ogen uit aan de rijke geschiedenis die je nog steeds overal terugziet. Breng tijdens een bezoek aan Middelburg ook een bezoek aan Lange Jan, de abdijtoren van de vroegere abdij van Middelburg, welke nog steeds beklommen kan worden door meer dan 200 treden die je meenemen naar een plateau halverwege de toren, vanwaar je een prachtig utizicht hebt over de stad en zijn omgeving. Als je met kinderen op vakantie in Zeeland bent kun je een bezoek brengen aan Mini Mundi, een leuk klein familiepark aan de rand van Middelburg. Mini Mundi bestaat uit een binnen- en een buitenspeeltuin en enkele attracties. 

Vlissingen (30 km)
Havenstad Vlissingen heeft de langste zeeboulevard van Nederland. Hier kun je de voorbijvarende schepen bijna aanraken. Er wordt ook wel gezegd dat Vlissingen de boulevard is en de boulevard is Vlissingen. Bij een bezoekje aan Vlissingen is er genoeg te doen. Ga op stadswandeling met een gids, ga naar het Uncle Beach monument of ga op Zeesafari, het kan allemaal in Vlissingen.