Steden en dorpen

Steden en dorpen

Vanaf Kustpark Egmond aan Zee zit je in no time in de leukste steden en dorpen!


Alkmaar (11 km)

Alkmaar. De kaasstad. Hier wordt nog wekelijks (van april tot september) de originele kaasmarkt georganiseerd. De kaasdragers brengen de kazen naar de markt. Hier wordt dfe kaas door middel van handje-klap doorverkocht. Een spektakel wat je zeker eens meegemaakt moet hebben.

Haarlem (35 km)

Haarlem is de hofdstad van de provincie Noord-Holland. De stad staat vol met geshciedenis. Van prachtige kleine straatjes tot de gigantische St. Bavokerk midden op de markt. Je kijkt hier je ogen uit. Haarlem is een uitstekende bestemming voor iedereen die van shoppen houdt. Maar ook als je cultuur op wilt snuiven, zit je in haarlem goed. met verschillende mooie musea leer je de geschiedenis van de stad en de Nederlandse cultuur kennen!

Amsterdam (44 km)

De hoofdstad van Nederland is uitstekend bereikbaar vanaf Kustpark Egmond aan Zee. In drie kwartier zit je in hartje Amsterdam. Hier kun je genieten van de mooiste musea, architectuur, winkels en terrassen. Een heerlijk dagje uit is gegarandeerd in Amsterdam! Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Rijksmuseum, slenter de Kalverstraat over, ontdek de Albert Cuypmarkt of wandel simpelweg door de vele straten en over de grachtengordels. Gegarandeerd een leuke dag!