Sportieve activiteiten op Camping Petite Suisse

Sportieve activiteiten Camping Petite Suisse

In de Belgische Ardennen is voor jong en oud wat te beleven. Ontdek de top 10 van sportieve activiteiten op en rond Camping Petite Suisse:


Bij vakantie kun je denken aan een luie stoel voor de tent of caravan, een drankje, een boekje, uitrusten en genieten van de zon, de omgeving en vooral lekker niets doen… Maar je kunt ook denken aan een heleboel sportieve activiteiten die je adrenaline doen stijgen en ervoor zorgen dat je voelt dat je leeft! Wij geven je 10  tips voor een heleboel gezonde inspanning:

1. Klimmen, abseilen en tokkelen
Abseilen vanaf 35 meter hoogte of naar beneden suizen op één van de langste tokkelbanen van de Ardennen. Onder begeleiding van ervaren Nederlandstalige instructeurs beleef je een stevige adrenalinekick.

2. Kanovaren of raften
In een 1 of 2 persoonskano op de Ourthe. Zo beleef je de Ardennen van een hele andere kant. Mooie uitzichten en plezier gegarandeerd. Bij voldoende waterhoogte is het mogelijk de Ourthe af te dalen met een raftboot.

3. Quad rijden
Op een vierwielige motorfiets ga je het Ardennen landschap verkennen. Eerst krijg je een uitleg en daarna rijdt je via asfaltwegen en bospaadjes de natuur in. Geschikt voor jong en oud.

4. Hoogteparcours
In een voormalige steengroeve, op maximaal 18 meter hoogte, is een spectaculair touwparcours uitgehangen met meerdere spectaculaire touwbruggen zoals; lussenbrug, evenwichtsbrug, indianenbrug en een klauternet. Ook is aan het parcours nog een korte Glettersteig / Via Ferrata toegevoegd.

5. Pamperjump en Trapezesprong
Stapje voor stapje klim je steeds hoger de boom in. Bovenop probeer je zo stil mogelijk te blijven staan. Je concentreert je en hoort de rest van de groep beneden al aftellen.

3….2….1… Spring! Je springt naar de trapeze, zul je het halen?!

6. Mountainbiken
Op All Terrain Bikes ga je een (in)spannende en spectaculaire tocht door de heuvels en omgeving van de Belgische Ardennen maken. De Nederlandstalige instructeur laat je de beste bospaadjes en afdalingen zien. Ook kun je een ATB huren en zelf op pad gaan. Fietskaarten zijn beschikbaar en je krijgt een duidelijke uitleg voordat je opstapt.

7. Tennissen
Petite Suisse beschikt over een tennisbaan én een tennisleraar! Pjotr geeft in alle schoolvakanties van mei t/m augustus gratis tennisles aan kinderen. Volwassenen kunnen de baan huren, een les volgen of meedoen aan een toernooitje.

8. Speleologie
Gekleed in (optioneel) een overall en helm met lamp op je hoofd betreed je een donker gangenstelsel. Je ziet zonder licht geen hand voor ogen. Kruipend en klimmend zul je in het donker je weg door nauwe gangen en spleten moeten vinden.

9. GPS tocht/Geocaching
Het GPS wordt ingezet om op zoek te gaan naar “codes” die ergens in de Ardennen zijn verstopt. Het GPS-apparaat geeft helaas alleen de richting aan waar de code verstopt ligt. Jullie zullen zelf de te volgen weg moeten bepalen.

10. Zwemmen
Petite Suisse heeft een verwarmd buitenzwembad. Het grote bad bestaat uit twee delen. In één ervan staat een glijbaan. Daarnaast is er een apart peuterbadje voor de allerkleinste gasten.

Bekijk alle mogelijkheden van Camping Petite Suisse

 

Alle bovenstaande activiteiten zijn te boeken via de buitensportorganisatie op de camping. De tennisbaan en gratis lessen voor kinderen kun je reserveren bij de receptie van de camping. Zij helpen je ook graag bij het samenstellen van je ideale vakantie of vakantiedag. Voor informatie over alle sportieve activiteiten kun je mailen naar info@petitesuisse.be.