De bronsstijd is begonnen in de Ardennen!

De bronsstijd is begonnen in de Ardennen!

De bronsttijd voor de herten in Han-sur-Les is begonnen. Dit betekent niet alleen dat de paringstijd voor de dieren is aangebroken, maar ook dat je als bezoeker van het wildpark in Han-sur-Les tot 6 oktober kan luisteren naar het Burlen van deze beesten.


Burlen is de lokroep die mannetjes herten gebruiken om de vrouwtjes voor zich te winnen. Het burlen van de herten schijnt een waar spektakel te zijn. Het is dan ook niet zo gek dat er speciale tochten worden georganiseerd om het burlen te aanschouwen.

Hier wordt flink ge-burld!

In Han-sur-Les, de stad bekend van onder andere de Grotten van Han, kan het burlen op twee verschillende manieren aanschouwd worden: te voet of vanuit een safari wagen. Als de tocht te voet wordt afgelegd (in de ochtend) dan kan men lopend door het wildpark. Zo zul je niet alleen kunnen genieten van de paringsstrijd van de herten, maar ook van alle andere dieren die het wildpark rijk is. Ga je mee op de safari wagen (in de avond) dan kun je het park vanuit de auto bewonderen. Dit zal inspannings tehnisch minder van de bezoeker vragen en ook dan zla het hele park te zien zijn.

Nieuwsgierig geworden naar het burlen van de herten?

Kom dan naar Han-sur-Les en laat je verrassen door de veelzijdigheid en de pracht van het wildpark. Vergeet alleen niet van tevoren te reserveren! Het zou natuurlijk jammer zijn als je het burlen moet missen. En wist je dat je jouw bezoek aan het wildpark uitstekend kan combineren met een verblijf op camping Parc La Clusure in Bure. Zo kun je genieten van een heerlijk dagje weg, en ook nog eens lekker kamperen in de Ardennen. Kijk voor meer informatie eens op de campingpagina!

Zoek & Boek - combineer een bezoek aan Han-sur-Les met een verblijf op camping Parc La Clusure