Wandelen

Wandelen

in de omgeving van Ardennen Camping Bertrix

De Belgische Ardennen lenen zich uitstekend voor het maken van mooie wandelingen. Het heuvelachtige landschap en de groenrijke omgeving zorgen ervoor dat je zult genieten van elke wandeltocht. Alleen, met z'n tweeën of in groepsverband.


Wandelliefhebbers kunnen in de directe omgeving van Ardennen Camping Bertrix genieten van enkele prachtige wandelroutes in de Ardennen langs meerdere fraaie uitzichtpunten.

De routes leiden je door de bossen over zowel verlaten paden als landweggetjes. Gedurende de wandeling maak je grote kans één van de diverse diersoorten tegen te komen die de Belgische Ardennen rijk is. Er zijn reeds meerdere wandelaars geweest die gedurende hun tocht een groep herten of een vos zijn tegengekomen. Ook een groep everzwijnen behoort tot de mogelijkheden.

Veel van onze wandelgasten komen dan ook graag terug naar Ardennen Camping Bertrix om steeds weer te genieten van de prachtige flora en fauna.

Daarnaast ziet ieder jaargetijde er in de Belgische Ardennen weer anders uit. Wie van een prachtige natuur en een schitterend landschap houdt mag dit gebied niet overslaan en moet er in de verschillende seizoenen zeker eens gaan wandelen.

Wandelgids in de Belgische Ardennen
Speciaal voor de mensen die er niet graag alleen op uit trekken organiseert Ardennen Camping Bertrix in samenwerking met enkele enthousiaste wandelgidsen iedere dag een begeleide wandeling. Deze wandelgidsen kennen de wandelroutes in de Ardennen als geen ander en tonen je met veel plezier de bekende en minder bekende uitkijkpunten gedurende een wandeling in de Ardennen.

Wandelroutes van de Belgische Ardennen
Bij de receptie van Ardennen Camping Bertrix kun je gratis diverse wandelroutes ophalen. Een aantal van deze routes vertrekt direct vanaf de camping. Ook is er een stafkaart te koop met daarop een groot aantal bewegwijzerde wandelroutes en mountainbikeroutes.

Wandelroutes met GPS
Wil je op ontdekkingstocht in de bossen, ga dan op pad met de GPS! Je kunt iedere kant oplopen die je maar wilt, alle eekhoorntjes achterna, het maakt niet uit want met de GPS weet je altijd de weg terug. Je kunt deze huren bij de receptie.”

Wij wensen je alvast veel wandelplezier!