De Ardennen vormen een bosrijk laaggebergte in oostelijk België, Noord-Luxemburg en een klein stukje aangrenzend Frankrijk. Het gebergte werd 390 tot 300 miljoen jaar geleden gevormd. De Ardennen is volgens velen een van de mooiste gebieden van België en kenmerkt zich door het grillige maar prachtige landschap met veel wild, groen en rivieren. De bekende rivieren zijn Amblève/Amel, Lesse, Our (Sauer), Ourthe, Semois, Sûre/Sauer.

 

Het klimaat van de Belgische Ardennen

Ondanks de inlandse ligging van de Ardennen, is het klimaat gematigd maritiem en wordt mede bepaald door de Atlantische Oceaan, met name door de warme Golfstroom die er stroomt, en door de Noordzee . Door de warme Golfstroom is het klimaat in de Ardennen het gehele jaar zacht. In de zomermaanden is het er warm zonder echt heet te worden en in de winter is het er koel maar zelden echt koud. De gemiddelde dagtemperatuur in de zomermaanden ligt net iets boven de twintig graden Celsius. In de wintermaanden ligt dit net iets boven het vriespunt. Voor meer informatie kun je kijken op Klimaatinfo.nl

Bekende plaatsen in de Belgische Ardennen

Bastenaken (Bastogne), Baileux, Bertrix, Bouillon, Chimay, Couvin, Daverdisse, Gedinne, Houffalize, La Roche-en-Ardenne, Libramont-Chevigny, Malmedy, Neufchâteau, Ovifat, Remouchamps, Saint-Hubert, Sankt Vith, Spa, Stavelot, Trois-Ponts, Verviers.

Attracties en trekpleisters in de Belgische Ardennen

Kasteel van Bouillon, Bastenaken, Transinne, Plopsa Coo.

Ardennen campings in de met hoge waardering

De BestCamp campings in de Belgische Ardennen hebben een hoge waardering door zowel gasten als toeristische organisaties. De Ardennen campings in de Belgische Ardennen zijn door de ANWB en de ADAC erkend met een aantal sterren variërend van vier tot vier en een halve ster en worden gerekend tot ANWB Topcampings. Met een uitgebreid aanbod aan verblijfsmogelijkheden kun je een kampeerplaats huren, een tent huren of bijvoorbeeld een stacaravan huren.

Luxe kamperen in de Belgische Ardennen en de Gaume streek

Kamperen in de Belgische Ardennen en kamperen in de Gaume streek betekent genieten midden in de Belgische natuur, sportactiviteiten ondernemen als wandelen, mountainbiken en kanoën, historische steden met attracties, lekker eten en genieten van Belgische bieren. In de winter bieden de restaurants wildgerechten en seizoensgebonden bieren aan. Wandel door een met sneeuw bedekt Ardens bos en maak kennis met edelherten. De prachtige Belgische dorpjes in de omgeving zijn mooi verlicht en daardoor extra sfeervol in deze tijd van het jaar. De top Ardennen campings met eersteklas voorzieningen bieden een goede service, schoon en modern sanitair en uitgebreide recreatieprogramma’s. 

Kindvriendelijke campings en vermaak voor het hele gezin

Op de BestCamp Ardennen campings is er tijdens schoolvakanties uitgebreide recreatie voor jong en oud onder leiding van het recreatieteam. De campings zijn kindvriendelijk opgezet en ingericht waardoor je de campings met recht ook kindercampings mag noemen. Ook honden zijn welkom op de kampeerplaatsen en in bepaalde accommodaties waardoor het hele gezin kan genieten van de vakantie. De enthousiaste teams op de Belgische Ardennen campings ontvangen je graag als gast voor een top vakantie in de Belgische Ardennen en in de Gaume streek.

Bekijk andere BestCamp Ardennen campings in België

git st

Activiteiten in de regio

Bereikbaar binnen 20 min.

Alle campings in Belgische Ardennen

Totaal 3 campings
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star

Camping Parc La Clusure

BelgiëBelgische Ardennen

Camping Parc La Clusure ligt In het hart van de Belgische Ardennen, tussen de toeristische plaatsjes Saint Hubert en Rochefort en is een schitterende ANWB 4,5 sterren camping. De ligging van Ardennen Camping Parc La Clusure in een prachtige vallei aan de oevers van het visrijke riviertje de L’Homme, is uniek.

Bekijk camping
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star

Ardennen Camping Bertrix

BelgiëBelgische Ardennen

Ardennen Camping Bertrix is een prachtige camping in de Belgische Ardennen gelegen op één van de mooiste plekken in de natuur. De camping is rijk aan activiteiten voor klein en groot. In de buurt van deze viersterren ANWB-camping vind je prachtige historische steden zoals Bouillon en Bastogne.

Bekijk camping
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star
 • Star

Camping Petite Suisse

BelgiëBelgische Ardennen

Camping Petite Suisse is een echte Ardennen Panorama camping en bevindt zich op een hoogte van 500 meter. Vanaf de terrassen van de camping in de Ardennen heeft u een schitterend uitzicht over het dal, de velden en de bossen. De ligging tegen een zuidhelling maakt Ardennen Camping Petite Suisse bovendien tot een paradijs voor de zonaanbidders.

Bekijk camping
Topcampings in Belgische Ardennen

Ontdek meer

Van alle regio's van BestCamp