Chat with us, powered by LiveChat

Campings in Frankrijk aan zee

Frankrijk is hét vakantieland bij uitstek. Met prachtige natuur en gebergtes, mooie rivieren en steden én aan twee kanten verbonden aan de zee is er voor iedereen wel iets moois te vinden in Frankrijk. Maar laten we nu eens kijken naar de campings in Frankrijk aan zee.

Middellandse Zee en Atlantische Oceaan

Frankrijk is dus op twee plekken verbonden met de zee. In het westen met de Atlantische Oceaan en in het zuiden met de Middellandse Zee. Dat biedt voldoende gelegenheid als je op zoek bent naar een camping in Frankrijk aan zee. Zo liggen vijf van onze campings aan de Middellandse Zee en zeven van onze campings aan de Atlantische Oceaan. Deze campings zijn de perfecte bestemming voor een heerlijk strandvakantie. Pak een surfplank, een bodyboard, een kite of een mooie strandbal en leef je uit aan de Franse kust.

Campings aan de Middellandse Zee

De vijf campings aan de Middellandse Zee zijn allemaal direct of bijna direct gelegen aan het strand. Vanaf de camping kun je vaak lopend het strand op, wat een dagje aan het strand extra makkelijk maakt. Op sommige campings is het strand zelfs onderdeel van de camping. Hier vind je bijvoorbeeld sportmogelijkheden op het strand of een beachclub. De volgende campings zijn gelegen aan de Middellandse Zee:

 

Campings aan de Atlantische Oceaan

Ook de Atlantische Oceaan is zeer goed vertegenwoordigd bij het aanbod van campings Frankrijk aan zee. Met zeven campings gelegen aan de Atlantische kust, verspreid van  het noordwesten tot het zuidwesten, zit er altijd wel een camping bij die aan jouw smaak voldoet. Naast de gebruikelijke strandactiviteiten zoals surfen, bodyboarden en bijvoorbeeld beachvolleybal, leent de lange Atlantische kustlijn zich uitstekend voor een prachtige strandwandeling. Daarnaast staat de kustlijn vol met leuke stadjes, zoals Caen en Concarneau. De volgende campings zijn gelegen aan de Atlantische Oceaan:

Boek een camping Frankrijk aan zee

Met zoveel keuze zit er voor iedereen wel iets moois bij. Of je nou naar het strand wilt om lekker bij te bruinen, om lekker te surfen of om lekker te wandelen: het is allemaal mogelijk. Bekijk snel ons aanbod van campings in Frankrijk aan zee en zoek jouw ideale plekje uit! En dan hopen we jouw binnenkort te mogen verwelkomen op één van onze topcampings aan de Franse kust!

 

Een selectie uit ons aanbod

De kust

Campings aan zee

BestCamp campings aan zee

BestCamp biedt vele campings aan die aan de Middelandse Zee gelegen zijn of aan de Atlantische Oceaan. Vijf van onze campings zijn gelegen aan de Middelandse Zee en zeven campings zijn gelegen aan de Atlantische Oceeaan. Aan de kust is het hier goed te vertoeven en kun je optimaal genieten van je vakantie!

Leuke steden aan de Atlantische Oceaan

De kustlijn van de Atlantische Oceaan staat vol met gezellige stadjes, zoals Caen en Concarneau. Je kan in Caen bijvoorbeeld naar de cirkelbioscoop, de Museé des Beaux-Arts, de Bunker Richter en je kunt vele kathedralen en kerken bezoeken. 

Concarneau is een echte havenstad met een vissershaven. In Concarneau bevinden zich vele museums en bezienswaardigheden. Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden en museums.

  • Chateau de Keriolet
  • Ville Close de Concarneau
  • Musee de la Peche
  • Marinarium

Camping Soustons Village

Op Camping Soustons Village kun je volledig in rust je vakantie vieren, want de camping is autovrij, ligt tussen de meren, bossen en de oceaan. Door deze mooie ligging kun je hier heerlijk wandelen of fietsen. Camping Soustons Village is voor jong en oud want zo zijn er faciliteiten voor jong en oud. Voor de kinderen is er een aquapark en voor de ouderen is er een welnesscentrum. 

Luxe accommodatie

Op Camping Domaine Le Midi kun je er voor kiezen om een luxe lodgetent te huren. De lodgetent is volledig gemaakt van blank hout. Ruime lodgetent met 2 slaapkamers en een stapelbed in de woonkamer.