Chat with us, powered by LiveChat

De mooiste campings in de Ardennen

De Ardennen staan bij veel mensen bekend als buitensportgebied met veel natuur, leuke stadjes en kleine dorpjes. En als ideaal kampeergebied. Het is dan ook neit zo gek dat wij bij BestCamp trots zijn op onze 5 campings in de Ardennen. Onze campings zijn stuk voor stuk top campings waar je kan genieten van goede faciliteiten, goede voorzieningen en heel veel animatiemogelijkheden. Op de camping ga je je dus niet vervelen. Maar ook de omgeving van de camping heeft heel veel leuks te bieden. 

Wat maakt onze campings in de Ardennen uniek

Maar wat maakt onze campings in de Ardennen nou uniek? Nou, ze zijn speciaal voor jou geselecteerd op basis van hun faciliteiten en voorzieningen, maar vooal op basis van de animatie en kindvoorzieningen. Ze zijn dus uitermate geschikt als gezinscamping.

Campings met unieke zwemfaciliteiten

Zo beschikt Ardennen Camping Bertrix over een van de grootste buitenzwembaden van de Ardennen. Je kan hier dus heerlijk zwemmen! Camping de Chênefleur is gelegen aan de rivier de Semois. Er kunnen dammetjes gebouwd worden in de rivier of je kan er lekker hangen in een hangmat!

De leukste animatieprogramma's

Een aantal van onze campings in de Ardennen beschikken over een uniek animatieprogramma.Camping Spa d'Or beschikt bijvoorbeeld over een leuk animatieteam van WAU! Animatie. Zij nemen de kinderen mee met de leukste activiteiten. Camping Parc la Clusure heeft de animatie onderverdeeld in leeftijdsgroepen. Hierdoor krijgen alle kinderen een op maat gemaakt animatieprogramma! Camping Petite Suisse bij Dochamps. 

Ardennen Rangers Programma

Nog een uniek tintje aan onze campings in de Ardennen is dat ze het Ardennen Rangers programma aanbieden. Dit is een leuk programma voor kinderen waarmee ze op onderzoek uitgaan in de de Ardennen. Vanaf de camping gaan zij spoorzoeken, enge beestjes zoeken, leren overleven in de Ardennen en nog veel meer leuks. En de kinderen krijgen na afloop een heus Ardennen Rangers diploma. Zo kunnen de kids vanaf hun camping in de Ardennen échte Ardennen Rangers worden.

Activiteiten vanaf de camping in de Ardennen

Als je verblijft op een camping in de Ardennen dan zijn er een aantal dingen die je zeker moet doen en plekken die je zeker moet bezoeken. Verschillende steden, bezienswaardigheden en trekpleisters die je niet mag missen tijdens je vakantie in de Ardennen.

Steden in de Ardennen

Vanaf de camping in de Ardennen kun je verschillende leuke steden bezoeken. Verblijf je op Ardennen Camping Bertrix, dan moet je absoluut naar Bouillon gaan. Deze stad staat bekend als echte kastelenstad. Het kasteel van Godfried van Bouillon torent boven deze stad uit. Je kan hier rondleidingen krijgen en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.
Verblijf je op Camping Parc la Clusure, dan moet je zeker een bezoek aan Bastenaken (Bastogne) brengen. Dit is een stad getekend door de Tweede Wereldoorlog, wat je nog terugziet in de hele stad. 

Andere leuke steden

Als je op Panorama Camping Petite Suisse verblijft dan is een bezoek aan Durbuy een echte aanrader. Durbuy is een van de grotere steden in de Ardennen, en hier is dan ook van alles te doen. Van een bezoek aan het Museum voor de moderne en Hedendaagse kunst tot een Piraten Bar. Het kan allemaal in Durbuy.

Kamperen op onze campings

Onze campings beschikken allemaal over een ruim aanbod kampeerplaatsen. Dit zijn kampeerplaatsen met elektriciteit, wateraansluiting en soms zelfs een Rangerhut. Kortom, je kan kamperen hoe jij het wil. Bekijk nu de kampeerplaatsen en reserveer op een camping in de Ardennen.

Kampeerplaatsen in de Ardennen

Camping Ardennen in Bertrix

Accommodaties op onze campings

Heb je geen zin om je tent op te zetten? Of om je auto helemaal vol te laden met spullen om vakantie te kunnen vieren? Dan zijn de huuraccommodaties in de Ardennen misschien iets voor jou. We bieden op elke campings huuraccommodaties aan. Dit varieerd van huurtenten tot stacaravans en van hele luxe accommodaties tot simpele accommodaties. Kortom, er is voor elk wat wils.

Huuraccommodaties in de Ardennen

Onze campings in de Ardennen

Steden vanaf de camping in de Ardennen

Romdom onze campings zijn verschillende leuke steden te vinden. Dit zijn soms grote steden, soms kleine steden, en meestal met een hele rijke geschiedenis. Bijvoorbeeld Bouillon, een stad die goed te bereiken is vanaf Ardennen Camping Bertrix. De stad staat bekend om zijn kasteel dat boven de stad uittorend. Het kasteel van Godfried van Bouillon. Hier kun je rondleidingen krijgen en, op feestdagen, worden er speciale evenementen georganiseerd. 
Een leuk dorp om vanaf de camping in de Ardennen te bezoeken is Han-Sur-Lesse, vlakbij Camping Parc la Clusure. In Han-sur-Lesse kun je de Grotten van Han bezoeken. Dit grottenstelsel is prachtig en wereldberoemd.