Chat with us, powered by LiveChat

De mooiste campings in de Ardennen

De Ardennen in België staan bij veel mensen bekend als buitensportgebied voor sportieve vakanties omgeven door veel natuur, maar ook met leuke stadjes en kleine dorpjes. En als ideaal kampeergebied. Het is dan ook niet zo gek dat wij bij BestCamp trots zijn op onze 5 campings in de Ardennen. Onze campings zijn stuk voor stuk topcampings waar je kan genieten van goede faciliteiten, goede voorzieningen en heel veel animatiemogelijkheden. Op de camping ga je je dus niet vervelen. Maar ook de omgeving van de camping heeft heel veel leuks te bieden. 

Camping Ardennen in de herfst

Wat maakt onze campings in de Ardennen uniek?

Maar wat maakt onze campings in de Ardennen uniek? Nou, ze zijn speciaal voor jou geselecteerd op basis van hun faciliteiten en voorzieningen, maar vooral op basis van de animatie en voorzieningen voor kinderen. Ze zijn dus uitermate geschikt als gezinscamping.

Campings met unieke zwemfaciliteiten

Zo beschikt Ardennen Camping Bertrix over een van de grootste buitenzwembaden van de Ardennen. Je kan hier dus heerlijk zwemmen! Camping de Chênefleur is gelegen aan de rivier de Semois. Er kunnen dammetjes gebouwd worden in de rivier of je kan er lekker hangen in een hangmat! Maar ook Camping Parc la Clusure beschikt over een mooi zwembad. Zo heeft elke camping in de Ardennen toegang tot leuke zwemfaciliteiten.

De leukste animatieprogramma's

Een aantal van onze campings in de Ardennen beschikken over een uniek animatieprogramma. Camping Spa d'Or beschikt bijvoorbeeld over een leuk animatieteam van WAU! Animatie. Zij nemen de kinderen mee met de leukste activiteiten. Camping Parc la Clusure heeft de animatie onderverdeeld in leeftijdsgroepen. Hierdoor krijgen alle kinderen een op maat gemaakt animatieprogramma!

Ardennen Rangers Programma

Nog een uniek tintje aan onze campings in de Ardennen is dat ze het Ardennen Rangers programma aanbieden. Dit is een leuk programma voor kinderen waarmee ze op onderzoek uitgaan in de de Ardennen. Vanaf de camping gaan zij spoorzoeken, enge beestjes zoeken, leren overleven in de Ardennen en nog veel meer leuks. En de kinderen krijgen na afloop een heus Ardennen Rangers diploma. Zo kunnen de kids vanaf hun camping in de Ardennen échte Ardennen Rangers worden.

Activiteiten vanaf de camping in de Ardennen

Als je verblijft op een camping in de Ardennen dan zijn er een aantal dingen die je zeker moet doen en plekken die je zeker moet bezoeken. Verschillende steden, bezienswaardigheden en trekpleisters die je niet mag missen tijdens je vakantie in de Ardennen.

Steden in de Ardennen

Vanaf de camping in de Ardennen kun je verschillende mooie steden bezoeken. Verblijf je op Ardennen Camping Bertrix, dan moet je absoluut naar Bouillon gaan. Deze stad staat bekend als echte kastelenstad. Het kasteel van Godfried van Bouillon torent boven deze stad uit. Je kan hier rondleidingen krijgen en er worden regelmatig evenementen georganiseerd.
Verblijf je op Camping Parc la Clusure, dan moet je zeker een bezoek aan Bastenaken (Bastogne) brengen. Dit is een stad getekend door de Tweede Wereldoorlog, wat je nog terugziet in de hele stad. 

Andere leuke steden

Als je op Panorama Camping Petite Suisse verblijft dan is een bezoek aan Durbuy een echte aanrader. Durbuy is een van de grotere steden in de Ardennen, en hier is dan ook van alles te doen. Van een bezoek aan het Museum voor de moderne en Hedendaagse kunst tot een Piraten Bar. Het kan allemaal in Durbuy.

Camping Ardennen met buitensporten

Buitensporten zijn bijna een synoniem voor de Ardennen. Het heuvelachtige landschap is zeer geliefd bij wielrenners, de rotswanden die de regio kent zijn uitstekend geschikt voor klimmers en, zeker niet onbelangrijk, de uitgestrekte natuur maakt het gebied een walhalla voor de wandelaar. Maar er is nog veel meer leuks te doen op het gebied van buitensporten. Wat dacht je bijvoorbeeld van kanoën? In de Ardennen zijn verschillende rivieren en wateren te vinden waar je lekker een stukje kunt paddlen. 

Stoere sporten in de Ardennen

Ook voor de echte waaghals kennen de Ardennen verschillende leuke sporten om te beoefenen. Bijvoorbeeld Quad of buggy rijden. Door de wilde natuur van de Ardennen is het een spetterend uitje om lekker met je quad of buggy rond te crossen. 

Bezoek een spa

Ook kun je in de Ardennen heerlijk ontspannen in bijvoorbeeld een Spa. Op verschillende plekken in deze regio kunt u vanaf de camping in de Ardennen een Spa bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar de Thermen van Spa, een prachite luxe plek om heerlijk tot rust te komen. De kuurbaden in deze Spa zijn allemaal speciaal aangelegd voor innerlijke rust. U kunt hier dus zonder twijfel heerlijk tot rust komen.

Wandelen in de Ardennen

In de Ardennen kan heel erg goed gewandeld worden. De uitgestrekte heuvels maken van de Ardennen een groot wandelgebied. Hierdoor kun je ook vanaf al onze campings in de Ardennen heerlijk wandelen. Bijvoorbeeld vanaf Ardennen Camping Bertrix. De bossen rondom deze Belgische stad zijn ideaal voor lange en korte wandelingen. Je vindt hier de mooiste routes om vanaf de camping in de Ardennen te lopen. Maar ook rondom Camping Petite Suisse kun je heerlijk wandelen. Dochamps, waar Camping Petite Suisse gelegen, kent vele leuke wandelroutes. Maar wat je hier nog beter kunt is fietsen. Met tientallen verschillende fietsroutes kun je hier je geluk als fietser niet op.

Camping Ardennen Wandelen

Wandelen en fietsen rondom Tellin

Ook vanaf Camping Parc la Clusure kun je uitstekend wandelen en fietsen. In Tellin komen verschillende wandel- en fietsroutes samen, waardoor je hier een uitgebreid aanbod aan fiets- en wandelmogelijkheden hebt. Kies voor een lange of een korte wandel- of fietsroute. Je kunt hier alle kanten op. 

Wandelen in Spa

Ook rondom Spa kun je heerlijk wandelen. Lekker door de bossen, door de stad en door het buitengebied. Grote kans dat je zomaar een waterbron tegenkomt. Dat maakt van Spa o.a. de ideale wandellocatie tijdens je vakantie op onze camping in de Ardennen.

Kamperen op onze campings

Onze campings beschikken allemaal over een ruim aanbod kampeerplaatsen. Dit zijn kampeerplaatsen met elektriciteit, wateraansluiting en soms zelfs een Rangerhut. Kortom, je kan kamperen hoe jij het wil. Bekijk nu de kampeerplaatsen en reserveer op een camping in de Ardennen.

Kampeerplaatsen in de Ardennen

Camping Ardennen in Bertrix

Accommodaties op onze campings

Heb je geen zin om je tent op te zetten? Of om je auto helemaal vol te laden met spullen om vakantie te kunnen vieren? Dan zijn de huuraccommodaties in de Ardennen misschien iets voor jou. We bieden op elke campings huuraccommodaties aan. Dit varieerd van huurtenten tot stacaravans en van hele luxe accommodaties tot simpele accommodaties. Kortom, er is voor elk wat wils.

Huuraccommodaties in de Ardennen

Activiteiten vanaf de camping Ardennen

Vanaf onze campings in de Ardennen kun je de leukste activiteiten ondernemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lekker kanoën over een van de rivieren? Of van klimmen, op een van de vele rotswanden die je in de regio vindt? Vanaf de camping in de Ardennen is heel veel leuks te ondernemen. Daarnaast is survivalen ook een van de activiteiten die heel leuk zijn om te doen in de Ardennen. Door de vele bossen, heuvels, dieren en natuur kun je hier uitstekend een survival plannen. Zo wordt jouw vakantie op camping Ardennen onvergetelijk! Ontdek het nu zelf en boek jouw camping Ardennen meteen!

Ontdek onze Ardennen campings

Wil je na het lezen van al deze prachtige feitjes over de Ardennen ook eens beleven hoe het is om in deze regio op vakantie te gaan? Wij zullen nog eenmaal onze camping Ardennen op een rijtje zetten. Dan rest u alleen nog maar het kiezen. Onze prachtige campings in de Ardennen zijn:

Kies jouw ideale camping Ardennen en kom genieten van de schoonheid van deze regio!

Onze campings in de Ardennen

Steden vanaf de camping in de Ardennen

Romdom onze campings zijn verschillende leuke steden te vinden. Dit zijn soms grote steden, soms kleine steden, en meestal met een hele rijke geschiedenis. Bijvoorbeeld Bouillon, een stad die goed te bereiken is vanaf Ardennen Camping Bertrix. De stad staat bekend om zijn kasteel dat boven de stad uittorend. Het kasteel van Godfried van Bouillon. Hier kun je rondleidingen krijgen en, op feestdagen, worden er speciale evenementen georganiseerd. 
Een leuk dorp om vanaf de camping in de Ardennen te bezoeken is Han-Sur-Lesse, vlakbij Camping Parc la Clusure. In Han-sur-Lesse kun je de Grotten van Han bezoeken. Dit grottenstelsel is prachtig en wereldberoemd.