Chat with us, powered by LiveChat

Ontdek het mooie Bastogne

Vanaf een van onze BestCamp campings

Bastogne is een van de grootste steden in de Ardennen. Je vindt hier talloze historische monumenten die je herinneren aan de 'Slag om Bastogne'. Zo staat hier er het beroemde Bastogne War Museum, het Mardasson monument en het Bos van de Vrede.

De Belgische Ardennen

Prachtige campings nabij Bastogne

4 topcampings voor jou geselecteerd

Onze campings in de Ardennen zijn speciaal geselecteerd voor jouw vakantiegemak. Ze beschikken over goede voorzieningen en faciliteiten. Een vakantie in de Ardennen met BestCamp is daardoor altijd een goed idee.

Historische monumenten

Bastogne, ook wel Bastenaken genoemd, heeft in de Tweede Wereldoorlog zwaar onder vuur gelegen. Van het oude Bastogne is hierdoor helaas weinig meer over. De grote aantrekkingskracht van deze stad is nu dan ook het aantal historische bezienswaardigheden. Zo zijn er diverse oorlogsmonumenten te vinden in en rondom de stad. Aan de rand van de stad vind je een van de oudste overblijfselen. De poort vormde destijds een van de toegangspoorten tot de stad en stamt nog uit de middeleeuwen.

Tips in Bastogne

  • Trierse Poort / Porte de TrèvesHet laatste middeleeuwse bouwwerk van Bastogne. 
  • Sint PieterskerkPrachtig bouwwerk met Romaanse toren uit de 12de eeuw. 
  • Bastogne War MuseumHet nieuwe, moderne en interactieve herdenkingscentrum voor de Tweede Wereldoorlog.
  • Mardasson monumentNabij het museum bevindt zich het Mardasson monument. Dit staat voor de vriendschap tussen het Belgische en het Amerikaanse volk, die samen vochten tijdens de Slag om de Ardennen.
  • Bastogne Barracks: Het museum, dat een eerbetoon is aan de helden die vochten tijdens de Slag om te Ardennen, in onder beheer van het Belgische leger. 

Overnachten op de camping vlakbij Bastogne

Vanaf Bastogne in de Ardennen bereik je binnen 45 minuten Ardennen Camping Bertrix, Camping Parc La Clusure, Camping de Chênefleur of Camping Petite Suisse.

Vier heerlijke campings in de Ardennen die zijn voorzien van eersteklas voorzieningen. Je kunt er overnachten op een kampeerplaats of in een comfortabele accommodatie als een stacaravan, chalet of huurtent. Tevens hebben ze allen een mooi buitenzwembad en wordt er in de schoolvakanties een animatieprogramma opgezet.