Chat with us, powered by LiveChat

Ardennen Rangers

Kinderen op ontdekkingstocht in de Ardennen

Op alle campings van BestCamp in de Ardennen en Gaumestreek, kunnen kinderen de natuur ontdekken met Ardennen Rangers. Dit unieke buitenprogramma is speciaal voor onze campings ontwikkeld. Kinderen vinden het geweldig en willen na afloop nog maar één ding: een echte Ardennen Ranger worden!

Wordt een echte Ardennen Ranger
op één van de BestCamp campings in de Ardennen

Wordt een Ardennen Ranger!

Op een BestCamp camping in de Ardennen

Ga mee op ontdekkening in de Belgische Ardennen!

Dit kan met het unieke Ardennen Rangers programma op de campings in de Belgische Ardennen. Samen met de animatie ga je van alles ontdekken en leren over het ontstaan van de Belgische Ardennen. Leer touwbruggen te maken, maak een waterfilter, volg de diersporen en ontdek welke dieren er in de buurt van de camping leven en kom allemaal wetenswaarigheden over de natuur te weten. 

Aansluitend op de leeftijd van de kinderen, leren ze op een speelse manier alles over de natuur in de Belgische Ardennen en de Gaumestreek. Direct vanaf de start was Ardennen Rangers een enorm succes. Dankzij jarenlange ervaring is het programma nu leuker en leerzamer dan ooit!

Ardennen rangers 3
Acb-ardennen-rangers-3
Eigen belevingswereld

Op hun eigen niveau maken kinderen kennis met vier verschillende, educatieve programma’s. In de belevingsonderdelen Waterwereld, Bos, Dierenrijk en Uitdaging maken we kinderen bewust hoe waardevol én hoe leuk de natuur is. Spelenderwijs zijn ze heerlijk buiten in de natuur bezig en steken ze er nog wat van op ook!

Kinderen voelen zich stoer in de bossen. Vooral bij het bouwen van een touwbruggen over het water. En dan nog met droge voeten aan de overkant komen! Of wanneer we door de bossen aan het struinen zijn en ze zelf met weetjes uit de omgeving (de stand van de zon of het mos op de bomen) de weg vinden.

Rangerpaspoort

Tijdens de meeste schoolvakanties kunnen kinderen zich op de camping inschrijven voor het Rangerprogramma. Ze ontvangen een Rangerpet en een Rangerpaspoort waarin alle activiteiten worden bijgehouden. Na het doorlopen van alle belevingswerelden ontvangt de Ranger een herinnering in de vorm van een oorkonde. Bekijk hieronder de campings in de Ardennen waar je een échte Ardennen Ranger kunt worden: 

Ardennen Camping Bertrix    Camping Parc La Clusure

Camping de Chênefleur 

ardennen rangers 1