Chat with us, powered by LiveChat

 5 camping life hacks

Iedereen die wel eens gaat kamperen zal het herkennen: je bent net op de camping aangekomen en je wilt je tent opzetten, maar alles gaat mis. Frustrerend, op zijn zachtst gezegd. Om dat moment en andere soortgelijke momenten te voorkomen, bieden we jou deze 5 camping lifehacks aan om zonder stress vakantie te kunnen vieren.

De 5 life hacks die jouw kampeeravontuur compleet gaan maken

  • Lifehack 1: Ruimte tekort in jouw koffer? Probeer je kleding zo efficiënt mogelijk op te vouwen? Je kunt bijvoorbeeld al je outfits als een pakketje opvouwen, zodat je in één pakket een hele outfit kwijt kunt. Zo kun je ook nog eens heel goed bijhouden hoeveel kleding je in hebt gepakt én heb je geen kledingkeuzestress op de camping! Kijk hier maar eens hoe je dat moet doen.

  • Lifehack 2: Zoals al gezegd, gaat het opzetten van een tent soms niet zonder slag of stoot. Wat daar meestal de belangrijkste reden voor is, is het ontbreken van ervaring met de tent. Zorg er daarom voor dat je, voordat je op vakantie gaat, de tent een keer hebt opgezet. Zo voorkom je dat je voor verrassingen staat als je jouw ideale kampeerplaats wilt betrekken.

  • Lifehack 3: Heb je je tent eindelijk in elkaar, dan is het natuurlijk ontzettend frustrerend als je er achter komt dat je niet genoeg haringen mee hebt genomen. Neem daarom ALTIJD een extra set haringen mee. Zo heb je ook als je een haring krom slaat nog wat extra haringen achter de hand. 
  • Lifehack 4: Ga je kanoën tijdens je vakantie? Maak een kurk aan je sleutel vast! Er is niets zo vervelend dan tijdens een wilde kanotocht je sleutel kwijt raken. Als deze vervolgens ook nog naar de bodem van de rivier zakt, dan weet je zeker dat je hem kwijt bent. En met deze kurk-hack blijft je sleutel in ieder geval drijven. Daarnaast moet je eerst een flesje wijn ontkurken. Ook niet vervelend tijdens je vakantie.

  • Lifehack 5: Struikel je vaak over de scheerlijnen van de tent? Een pijnlijk ongelukje. Maar je kan de pijn simpel verzachten door een ‘pool noodle’ om de scheerlijn te vouwen. Zo worden de lijnen niet alleen een stuk zichtbaarder, mocht je er toch achter blijven hangen, dan heb je niet meteen een touw in je been, maar een ‘pool noodle’. Een stuk aangenamer!

Met deze 5 camping life hacks kun je een stuk kalmer aan je vakantie beginnen. Zo wordt vakantie vieren NOG leuker!

Een selectie uit ons aanbod

Vakantietrucs

5 life hacks voor elke vakantie

Life hacks

5 life hacks om zonder stress op vakantie te gaan. Alles gaat mis met het opbouwen van de tent en niks lukt. Deze 5 life hacks zouden er een einde aan kunnen maken. 

De top 5 life hacks

  • Neem altijd extra haringen mee!
  • Al je outfits als een pakketje opvouwen, zo gebruik je efficient de ruimte.
  • Zorg dat je tent al een keer opgebouwd is, zo voorkom je dat je voor verassingen staat!
  • Doe een kurk aan je sleutel, want een sleutel die naar de bodem zakt is niet prettig.
  • Vouw een pool noodle om je scheerlijn heen. Dit voorkomt pijn en maakt de scheerlijnen zichtbaar!

Camping Les Tamaris

Camping Les Tamaris is een pareltje aan de Middellandse Zee. De camping is verbonden met het strand, wat de camping zo uniek maakt. Het animatieteam staat elke dag klaar om sportactiviteiten te organiseren voor jong en oud!

De Ardennen

BestCamp biedt vele campings aan die zich in de Ardennen bevinden. Ben je een echte natuurliefhebber? De Ardennen is dicht bebost en ontdek de vele dieren die in de Ardennen rondlopen!